Visne sulu ve Sütlü Muhallebi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Beyaz muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Vişne sulu muhallebi için
1 litre vişne suyu
1 su bardağı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
İlk olarak beyaz muhallebi pişirilir. Piştikten sonra mikserle beş dakika çırpılıp ıslatılmış borcama dökülür. Daha sonra vişne suyuyla tüm malzemeler pişirilir ve beyaz muhallebinin üzerine dökülür. Buzlobanında 2-3 satt dinlendirildikten sonra servis yapılır.
AFİYET OLSUN

ALINTI
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
Bundan yapıyorum :) değişik meyve suları yada hazır limonatayla çok iyi oluyor birde pelteyi dökmeden dekoratif olarak meyve dizip ince bir tabaka pelte dökülüyor o zamanda görüntü çok güzel oluyor...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst