Visne Sulu Yas Kek-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
½ su bardağından 1 parmak fazla sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 tepeleme kaşık kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
2 su bardağı un
1 su bardağı vişne suyu

Yapılışı:
*Yumurta ve tozşeker öncelikle iyice çırpılır.
*Çırpmaya devam edilerek kakao,vanilya,süt ve sıvıyağ eklenir.
*Bu karışımdan 1 su bardağı ayırılıp ayrı bir kabın içine elenmiş tuz,
kabartmatozu ve un karışımı eklenip karıştırılır.
*Yağlanmış olan kalıba boşaltılır. (Ben büyük boy kare borcam kullandım)
*180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. (Kürdan testi
yapmayı unutmayın)
*Kek piştikten sonra üzerine önce vişne suyu gezdirilir.
*Vişne suyunu çektikten sonra ayırılan karışım üzerine gezdirilir.
(Bu şekilde kapatılmış fırının içinde bir süre tutarsanız karışımı daha
hızlı çekecektir)
*Ilındıktan sonra dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst