E
esmanur
Misafir
Malzemeler
2 paket eti burçak
50-60 gr tereyağ
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket labne peyniri
1 paket peynir kreması
1 su bardağı süzme yoğurt
1 kaşık un
1 paket vanilya
Üzerinin jölesi için;
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta ( buğday )
1 su bardağı vişne suyu
1 paket tart jölesi
Hazırlanışı
Bisküvileri robotta çekin. Tereyağını eritip bisküviye karıştırarak biraz yoğurun. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına yerleştirin. Dolapta en az bir saat dinlendirin. 3 yumurtayı, 1 su bardağı şeker ile çırpın. Daha sonra labneyi, peynir kremasını, süzme yoğurdu, 1 kaşık unu, vanilyayı ilave edip iyice çırpın. Bisküvili karışımın üzerine dökün. 150 derecede 1,5 saat kadar pişirin.
Jölesi için; bir tencereye vişne suyunu, şekeri ve nişastayı ekleyerek kıvamlaşana kadar pişirin. Kek soğuduktan sonra üzerine dökün. Son olarak tart jölesini üzerindeki tarife göre pişirin ve kekin üzerine dökün. Afiyet olsun.