Vişneli cheesecake_resimli

E

esmanur

Misafir
cheesecake-323x500.jpg

Malzemeler

2 paket eti burçak
50-60 gr tereyağ
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket labne peyniri
1 paket peynir kreması
1 su bardağı süzme yoğurt
1 kaşık un
1 paket vanilya

Üzerinin jölesi için;
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta ( buğday )
1 su bardağı vişne suyu
1 paket tart jölesi

Hazırlanışı

Bisküvileri robotta çekin. Tereyağını eritip bisküviye karıştırarak biraz yoğurun. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına yerleştirin. Dolapta en az bir saat dinlendirin. 3 yumurtayı, 1 su bardağı şeker ile çırpın. Daha sonra labneyi, peynir kremasını, süzme yoğurdu, 1 kaşık unu, vanilyayı ilave edip iyice çırpın. Bisküvili karışımın üzerine dökün. 150 derecede 1,5 saat kadar pişirin.

Jölesi için; bir tencereye vişne suyunu, şekeri ve nişastayı ekleyerek kıvamlaşana kadar pişirin. Kek soğuduktan sonra üzerine dökün. Son olarak tart jölesini üzerindeki tarife göre pişirin ve kekin üzerine dökün. Afiyet olsun.
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
66.380
Tepki
59.711
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
mmm cok güzel geldi gözüme :catalbicak:

emegine saglık :eek:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.486
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Şu cheesecake'i yapamadım gitti:)

Emeğine sağlık ablacım :hhhhhh:
 
OP
O

ozge191

Misafir
vişneyi çok seviyorum zaten kekle bütünleşince daha bi güzel oluyor doğrusu
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst