Vişneli kedidilli tavuk göğsü

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
visneli-kedidilli-tavuk-gogsu.jpg


VİŞNELİ KEDİDİLLİ TAVUK GÖĞSÜ

MALZEMELER:
Tavuk Göğsü Malzemeleri:
1,5 su bardağı kavrulmuş un,
5 su bardağı süt,
çok az limon kabuğu rendesi,
piştikten sonra ilave etmek üzere 2 yemek kaşığı tereyağı,1,5 çay bardağı şeker,

Vişne Peltesi Malzemeleri:
2 su bardağına yakın vişne püresiyle beraber vişne suyu(sadece suyu da olur),
5 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı dolusu nişasta,

Tavuk Göğsünün Arasına Koymak İçin:200 gr.kedidili bisküvisi

YAPILIŞI:
Tavuk göğsü malzemeleri ile tavuk göğsü hazırlanır,mikserle iyice çırpılır,
genişçe ve düz bir cam kap suyla ıslatıp suyu süzülür,
tavuk göğsünün yarısı bu kaba dökülüp her tarafına eşit kalınlıkta yayılır,
üzerine kedidili bisküvileri döşenir,
kalan tavuk göğsü ile bisküvilerin üzeri kapatılır,
vişne peltesi malzemeleri karıştırılarak pişirilir,tavuk göğsünün üzerine serilir,
10-12 saat buzdolabında bekletilir,daha sonra dolaptan çıkarılır,kesilerek servis yapılır,afiyet olsun.

Kaynak :hayatcemresi2.
 

denizkızı

Daimi Üye
Katılım
23 Şubat 2009
Mesajlar
3.196
Tepki
1.899
Puan
113
Konum
İZMİR
bu tarifi internette gezerken de görmüştüm o zaman da hoşuma gitmişti .
teşekkürler canım paylaşım için:huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst