VİŞNELİ KEDİDİLLİ TAVUK GÖĞSÜ
MALZEMELER:
Tavuk Göğsü Malzemeleri:
1,5 su bardağı kavrulmuş un,
5 su bardağı süt,
çok az limon kabuğu rendesi,
piştikten sonra ilave etmek üzere 2 yemek kaşığı tereyağı,1,5 çay bardağı şeker,
Vişne Peltesi Malzemeleri:
2 su bardağına yakın vişne püresiyle beraber vişne suyu(sadece suyu da olur),
5 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı dolusu nişasta,
Tavuk Göğsünün Arasına Koymak İçin:200 gr.kedidili bisküvisi
YAPILIŞI:
Tavuk göğsü malzemeleri ile tavuk göğsü hazırlanır,mikserle iyice çırpılır,
genişçe ve düz bir cam kap suyla ıslatıp suyu süzülür,
tavuk göğsünün yarısı bu kaba dökülüp her tarafına eşit kalınlıkta yayılır,
üzerine kedidili bisküvileri döşenir,
kalan tavuk göğsü ile bisküvilerin üzeri kapatılır,
vişne peltesi malzemeleri karıştırılarak pişirilir,tavuk göğsünün üzerine serilir,
10-12 saat buzdolabında bekletilir,daha sonra dolaptan çıkarılır,kesilerek servis yapılır,afiyet olsun.
Kaynak :hayatcemresi2.