Ya Sonra? (25 Şubat) Özcan Deniz,Deniz Çakır

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.921

Güzel bir aşk filmi

Özcan Deniz, ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu “Ya Sonra?” filminin tanıtımı için önceki gün bir basın toplantısı düzenledi.

Fragman gösteriminin de yapıldığı toplantıda Deniz, rol arkadaşları Deniz Çakır, Barış Falay ve Naz Elmas’la soruları yanıtladı.

ÖZCAN Deniz, kendisinin bir veterineri, Deniz Çakır’ın ise sorunlar yaşadığı mimar eşini canlandırdığı filmin başarısından umutlu konuştu. Yaklaşık dört yıldır üzerinde çalıştığı, çekimlerini ise sekiz haftada tamamladığı filmin 25 Şubat’ta vizyona gireceğini belirten Deniz, “Bu ‘Çok hevesli çocuk, sinemayı da seviyor, bir film çekti işte’ türünde bir film değil. Ben sinema, kamera ve setle tanışıklığımın 21’inci yılındayım. Neredeyse bir o kadar zamandır da hikayeler, senaryolar yazıyorum. Şimdi de bu birikimi kullanıyorum. Sinema benim hayatım, mesleğim, işim. Artık zamanı gelmişti. Güzel bir aşk filmi oldu. Aklımdakinden de fazlasını çektim” dedi. Filmin daha çok kadın dünyasına eğildiğini vurgulayan Deniz Çakır, “Özcan Deniz, erkek olarak kadınları, kadınlar arasındaki ilişkileri, anlaşılamamalarını çok güzel anlatmış” dedi. Barış Falay, Özcan Deniz’in ilk yönetmenlik denemesinden alnının akıyla çıktığına değinerek “Sette dersine fazlaca çalışmış, işine hakim bir rejisör gördüm” yorumunu yaptı.

Hürriyet

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.921
Güzele benziyor 25 Şubatta vizyona girecekmiş...

[DM]video/xg5lp1_ozcan-deniz-ya-sonra-film-fragmany_shortfilms[/DM]

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.921
ShowImage.aspx

Mutlu sonla başladı her şey

Bir varmış, bir yokmuş ile başlayan masallardaki gibi yaşayan iki âşık...

Unutulmayan o ilk dokunuş, asla yeri dolmayan sözcüklerin bir bir aşka gelişi ve göz göze geçen gecelerin sonunda; aşk masalının mutlu kahramanları oldular.
Uyuyan güzel ve beyaz atlı prens gibi, külkedisi ve hayalindeki sevgili gibi... Onlar da evlendiler.

Peki, mutlu sona ulaşanlar, hep mutlu yaşarlar mı?
Gerçeğe dönüşen hayaller değerini yitirdiğinde, uyuyan güzel hiç uyanmamayı dilemiş olamaz mı?
Mutluluk; masalın bittiği yerde son bulur.
Masalları kıskandıracak bir aşk yaşadılar, kimsenin hayal edemeyeceği kadar çok istediler ve evlendiler. Ama bilmedikleri bir şey vardı: Biten bir masaldan geriye kalan, hayatın gerçekleri olacaktı...
Masallara bakılırsa sona geldiler...
Ve işte; bu mutlu sonla başladı her şey...

Özcan Deniz senaryosunu kaleme aldığı yeni sinema filmiyle ilk kez yönetmen koltuğuna geçti. “Ya Sonra?” Türkiye’de 350 kopya ile 750 salonda, Avrupa ve Asya’da 19 ülke ile birlikte 25 Şubat 2011’de gösterime girecek.

Özcan Deniz, Deniz Çakır ve Barış Falay’ın başrollerini paylaştığı film, eğlenceli olduğu kadar, hüzünlü bir aşk hikâyesini anlatıyor. Bu sezonun en iddialı yapımları arasında yer alan “Ya Sonra?” filminde Ragıp Savaş, Erdem Akakçe, Naz Elmas, Janset ve Mehmet Arslan gibi başarılı oyuncular rol alıyor.

ShowImage.aspx

Filmin konusu :
Evliliğin bütün süreçleri, yaşanan tüm hüzün ve sevinçler “Ya Sonra?” filminde eğlenceli bir bakış açısı ile anlatılıyor. Âdem (Özcan Deniz) ile Didem (Deniz Çakır) birbirlerini çok seven evli bir çifttir. Ancak Âdem, evlilik yüzünden sevgi ve ilgilisi daha az belli etmeye başlamıştır. Didem ise özgür iradesi elinden alınmış, özgüveni olmayan; mutsuz bir kadına dönüşmüştür. Tutunacağı tek dal, çok sevdiği mesleğine geri dönmek olacaktır. Âdem’i hala çok seviyordur. Kocasının peşinden giderken; ailesini, dostlarını ve kariyerini bir kenara bırakmış ve hiç tereddüt etmeden, daha önce sadece haritalarda gördüğü şehirlere yerleşmiştir. Tüm özveri ve sevgisine karşılık, bu defa aynı fedakarlığı Adem’den beklemeye başlamıştır. İşte, tam da bu sırada; başka bir masalın prensi devreye girecektir. Ve artık Âdem ve Didem için, gerçeklerle yüzleşme zamanı gelmiştir.

Hürriyet

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.921
12696964.jpg

'Büyük beklentilere girmeyin'

Özcan Deniz’in dokuz yıldır üzerinde çalıştığı ve ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu “Ya Sonra?” filmi için dün G-Mall’da basın gösterimi düzenlendi. Deniz’in senaryosunu yazıp başrolünü de üstlendiği film için eleştirmenler gişede başarılı olacağı görüşünde.

Uğur Vardan: Sinemamız, “Aşk Tesadüfleri Sever” ve “İncir Reçeli”nin ardından “Ya Sonra”yla bir ayda içinde yine aşkla haşır neşir oluyor. “Ya Sonra”, eski Yeşilçam geleneğini modernize etmeye çalışmış, mesela Barış Falay sanki ‘Zamanımızın Önder Somer’i olmuş. Film, büyük beklentiler içine girilmeden izlenebilecek bir romantik komedi. Ne bir eksik, ne bir fazla...

Serdar Akbıyık: Özcan Deniz bu filmi ne istediğini bilerek yapmış. O yüzden film, ilk iş olmasının risklerini taşımıyor. Bu bir romantik komedi ama yönetmenin acemiliği yüzünden oyunculuklar sarkmış. Yine de izleyicinin beğeneceğini ve filmin gişede başarılı olacağını düşünüyorum.

Alper Turgut: “Ya Sonra?”, son dönemde en çok güldüğüm filmlerden biri. Ama komedi türünde olduğu için değil, absürt bulduğum için güldüm filme. Yan karakterler iyi. Mahsun Kırmızıgül’ün sineması kesinlikle Özcan’ınkinden daha iyi. “Senaryoyu yazayım, filmi yöneteyim, başrolü de alayım” deyince olmuyor. “Ya Sonra?” tam bir gişe filmi ama boş bir film.

12702583.jpg

Hürriyet

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
İnşallah bu haftasonu gidiyoruz bu filme. Görüşlerimi yazarım; ama fragmandan izlediğim kadarıyla çok güzel bir filmdi. :sirin:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar