Yaban Mersinli Tart
Lezzet ve sağlığı bir arada sunan yaban mersini; nefis tart hamuruyla beş çayınız için vazgeçilmez bir tada dönüşüyor.
Tart Hamuru için,
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım paket margarin
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı un
Üzeri için,
1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kutu süt kreması
Yarım su bardağı süt
2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı su
Hazırlanışı,
Yoğurma kabına tart hamuru için gerekli malzemeleri alın.
Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.
Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarıp yumuşaması için 5 dakika bekletin.
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp tart kalıplarına yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Pişen tartları fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
Derin bir tavaya yaban mersini, pudra şekeri, su, portakal kabuğu rendesi ve tarçını alıp bir taşımkaynatın.
Krema, süt, yumurtaları ilave edip iyice karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar oişirin.
Hazırladığınız sos ılındıktan sonra tartlara pay edin.
180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Ilındıktan sonra servis yapın.
Alıntıdır...