https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/299666_271764556191396_155719914462528_883336_1775294868_n.jpg
YAĞ MANTISI ( 10 KİŞİLİK)
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
yarım paket yaşmaya
1 adet yumura 2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiğince un
İÇİ İÇİN:
250 gr kıyma- 1 adet rende kuru soğan- tuz- karabiber
KIZARTMAK İÇİN: Sıvıyağ
SOSU İÇİN:
2 kaşık domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvıyağ
yeteri kadar su- tuz- kuru nane- pul biber
Sosumuzu pişirelim.
YOĞURTLU SOS İÇİN:
1 kilo yoğurt- sarmısak- tuz
YAPILIŞI:
Maya, su, sıvıyağ, yoğurt, yumurta, tuz ve elenmiş unumuzu katıp, kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğuralım.zerini örtüp, bir süre mayalandıralım. Hamurumuzu 2 'ye bölelim. her bezeyi unlanmış zeminde 3-4 milim kalınlığında açalım.İri kareler şeklinde keselim.( Boydan ve enden şeritler keserek) Karelerin tam ortalarına güzelce yoğurduğumuz iç malzememizden yeteri kadar koyalım.karşılıklı kenarlarını birleştirelim. Ve kat şekli alta gelecek şekilde kızgın yağda kızartalım.Kızaran mantılarımızın üzerine önce sarmısaklı yoğurdu,sonra sosumuzu dökerek sıcak servis yapalım
NOT: Yoğurdu ve sosunu bolca dökmenizi tavsiye ederim.Ben mantıların şekli yeterince görünmesi açısından az döktüm..
alıntıdır
YAĞ MANTISI ( 10 KİŞİLİK)
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
yarım paket yaşmaya
1 adet yumura 2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiğince un
İÇİ İÇİN:
250 gr kıyma- 1 adet rende kuru soğan- tuz- karabiber
KIZARTMAK İÇİN: Sıvıyağ
SOSU İÇİN:
2 kaşık domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvıyağ
yeteri kadar su- tuz- kuru nane- pul biber
Sosumuzu pişirelim.
YOĞURTLU SOS İÇİN:
1 kilo yoğurt- sarmısak- tuz
YAPILIŞI:
Maya, su, sıvıyağ, yoğurt, yumurta, tuz ve elenmiş unumuzu katıp, kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğuralım.zerini örtüp, bir süre mayalandıralım. Hamurumuzu 2 'ye bölelim. her bezeyi unlanmış zeminde 3-4 milim kalınlığında açalım.İri kareler şeklinde keselim.( Boydan ve enden şeritler keserek) Karelerin tam ortalarına güzelce yoğurduğumuz iç malzememizden yeteri kadar koyalım.karşılıklı kenarlarını birleştirelim. Ve kat şekli alta gelecek şekilde kızgın yağda kızartalım.Kızaran mantılarımızın üzerine önce sarmısaklı yoğurdu,sonra sosumuzu dökerek sıcak servis yapalım
NOT: Yoğurdu ve sosunu bolca dökmenizi tavsiye ederim.Ben mantıların şekli yeterince görünmesi açısından az döktüm..
alıntıdır