Yağ Yaktırıcı Çorba Tarifi

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul

corba_dc15743c-22d4-46c8-97bc-84d37e47ce1f_1.jpg


Mucizevi çorba diyeti

Mucizevi çorba diyetleri konusuna açıklık getiren diyetisyen Gizem Tutar, "Yağ Yaktırıcı Çorba Tarifini" de bizlerle paylaştı...

Lahana çorbası diyeti nedir?
Lahana çorbası diyeti akımı ile başlayan mucizevi çorba diyetleri konusuna açıklık getiren Gizem Tutar, hızlı kilo verme konusunda doğadaki hiçbir besinin mucizevi olmadığını söylüyor. Piyasada pek çok çorba diyetinin yer aldığını söyleyen Tutar, bunlardan bazılarının bütün öğünlerde yani gün boyunca çorba içilen diyetler, bazılarının ise iki öğün çorba tüketilen ve bir öğünün serbest bırakıldığı diyetler olduğunu belirtiyor.Tutar'a göre "bütün gün çorba içilen diyetlerin kısa zamanda sonuç vermesinin temel nedenlerinden biri, gün boyunca sadece çorba tüketildiğinde günlük kalori alımının oldukça düşmesidir. Yani tüm gün çorba diyetlerinin temel mantığı, herhangi bir düşük kalorili diyet ile aynıdır. Şöyle ki vücut ihtiyaç duyduğu kalorinin altında kalori aldığı için kilo kaybı gerçekleşmektedir. Bu şekilde yapılan tüm gün çorba diyetleri uzun süre uygulandığında, vücuttan kas ile su kaybına ve ****bolizmanın yavaşlamasına neden olabilmektedir. Bu tip bir diyet kısa sürede başarı sağlasa da uzun süreçte kayıplara neden olacaktır. Bir öğünün serbest olduğu çorba diyetleri ise hem daha yüksek kalori hem de daha fazla vitamin ve mineral içerdiğinden ötürü tüm gün çorba diyetlerine göre daha sağlıklı kabul edilebilir.

Tutar'lı Diyetten Yağ Yaktıran "Baharatlı Bal Kabağı Çorbası" (4 porsiyon)
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı fındık yağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 orta boy beyaz soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
2 çay kaşığı köri tozu
1 silme çay kaşığı karabiber
200 gram bal kabağı
1 su bardağı tavuk suyu (derisiz tavuk göğüsten)
1 su bardağı light süt
corba_860f38b2-3706-4872-a8eb-e574ccac01fb_1.jpg
Yapılışı: 200 gram temizlenmiş ve doğranmış bal kabağını üzerini kapatacak kadar su ile birlikte yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Karışımı blenderdan geçiriniz. Soğanları ve sarımsakları kıyınız. Fındıkyağı, zeytinyağı, soğan ve sarımsağı bir tencereye koyunuz ve kısık ateşte 1-2 dakika kavurmadan çeviriniz. Üzerine baharatları ekleyiniz. İçerisine bal kabağı püresini, tavuk suyunu (derisiz yıkanmış tavukgöğüslerini üzerini kapatacak kadar su ile tavuklar pişinceye kadar orta hararetli ateşte pişirerek hazırlanır) ekleyin ve karıştırarak kısık ateşte 10-15 dakika pişiriniz. Karışımı blenderdan geçiriniz. En son sütü çorbayı çırparak ekleyiniz. Taze nane yaprakları ile birlikte sıcak servis ediniz.
Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem TUTAR


ekolay



 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst