Şekerpare
Daimi Üye
Gerçek işkembe çorbasını sevmem ama yalancı versiyonu hoşuma gidiyor
Malzemeler
1 Adet Tavuk Göğsü ( Ben tavuk butuda kullandım)
5 Su Bardağı Su
4 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Buçuk Yemek Kaşığı Un
2-3 Diş Sarmısak
Yağ
pulbiber
nane
Limon
tuz
Hazırlanışı
Öncelikle tavuğumuzu bir güzel haşlıyoruz. Haşlnadıktan sonra sudan çıkarıp diliyoruz.
Daha sonra bir kapta yoğurt ile yumurta sarısını çırpıyoruz ve bir kenara kaldırıyoruz.
Bir tencereye unu koyup kavuruyoruz, etrafa mis gibi kokular yayılmaya başlayınca ayırdığımız tavuk suyundan 4 su bardağı ekliyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra çorbadan bir kaç kaşık alarak yoğurtlu yumurtalı karışıma ekleyip karıştırıyoruz. Sonra bu terbiyeyi kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ilave ediyoruz. Sarımsağı da ilave edip biraz daha kaynattıktan sonra pütür pütür olmaması için blendırdan geçiriyoruz.
Blendırdan geçirdikten sonra dildiğimiz tavukları ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz. En son tuzunu da ekleyip altını kapatıyoruz.
Bir tavada yağı kızdırıp pul biber ilave ediyoruz.
Servis yapmadan önce biberli yağ ve sirke ile süsleyip ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun
(Buarada limonuda kaynama esnasında çorbaya dahil ettim)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
1 Adet Tavuk Göğsü ( Ben tavuk butuda kullandım)
5 Su Bardağı Su
4 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Buçuk Yemek Kaşığı Un
2-3 Diş Sarmısak
Yağ
pulbiber
nane
Limon
tuz
Hazırlanışı
Öncelikle tavuğumuzu bir güzel haşlıyoruz. Haşlnadıktan sonra sudan çıkarıp diliyoruz.
Daha sonra bir kapta yoğurt ile yumurta sarısını çırpıyoruz ve bir kenara kaldırıyoruz.
Bir tencereye unu koyup kavuruyoruz, etrafa mis gibi kokular yayılmaya başlayınca ayırdığımız tavuk suyundan 4 su bardağı ekliyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra çorbadan bir kaç kaşık alarak yoğurtlu yumurtalı karışıma ekleyip karıştırıyoruz. Sonra bu terbiyeyi kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ilave ediyoruz. Sarımsağı da ilave edip biraz daha kaynattıktan sonra pütür pütür olmaması için blendırdan geçiriyoruz.
Blendırdan geçirdikten sonra dildiğimiz tavukları ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz. En son tuzunu da ekleyip altını kapatıyoruz.
Bir tavada yağı kızdırıp pul biber ilave ediyoruz.
Servis yapmadan önce biberli yağ ve sirke ile süsleyip ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun
(Buarada limonuda kaynama esnasında çorbaya dahil ettim)