Aşk Sancısı
Daimi Üye
MALZEMELER
4 adet yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı irmik
1/2 su bardağı portakal suyu
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kek kalıbını yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
KAÇ ADET?
12 DİLİM
HAZIRLAMA SÜRESİ
30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
45 DAKİKA
Pişirme önerisi:
İrmikleri süt ile kaynatmadan keki hazırlamak isterseniz; kek harcına ekleyeceğiniz süt miktarını 1/2 su bardağı kadar arttırabilirsiniz.
Keke, portakal şekerlemesi ya da portakal reçeli ekleyebilirsiniz. Çok yakışacaktır.
NASIL YAPILIR?
Yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker eklediğiniz yumurtaları mikser yardımıyla krema halini alana kadar karıştırın.
Sütü küçük bir sos tenceresine alın. İrmiği katın ve kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar karıştırarak pişirin. Kekin farklılığı burada.
İrmikler kek içinde de şişip, pişmeye devam edecek ancak öncesinde sıcak sütte biraz kabarmalarını sağlıyoruz. Karışımı soğuması için oda ısısında bekletin.
Kek harcına zeytinyağı ve portakal suyu ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin.
Rendelenmiş portakal kabuğu, elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu katıp kıvam alana kadar çırpın.
Soğuması için beklettiğiniz sütlü irmik karışımını kek hamuruna katıp bir spatula yardımıyla hızlıca karıştırın.
Kek harcını tereyağı ile yağladığınız kek kalıbına aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
Ağıza gelecek çıtır çıtır irmiklerin hissedileceği keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
Oda ısısında dinlendirdikten sonra kalıbından ters çevirip çıkarttığınız keki dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.