MALZEMELER:
150 g yaprak
1 soğan
100 g dana+koyun kıyma
2 yemek kaşığı pirinç
1 havuç
4-5 dal maydanoz
4-5 dal dereotu
1 su bardağı kemik suyu
Nane
Tuz,Karabiber
Terbiye Malzemesi
1 yumurta
½ yemek kaşığı un
50 g erimiş tereyağı
½ su bardağı kemik suyu
HAZIRLANIŞI:
Yaprakları ılık suda yıkayıp, iyice sıkın. Saplarını koparın. Kıymayla pirinç, ince kıyılmış maydanoz ile dereotu, nane, rende soğan, karabiber ve tuzu 3-4 dakika kavurun.
İçi yaprakların içine koyun, iki tarafı kapalı rulo şeklinde sarın, tencereye dizin, üzerine küp doğranmış bir havucu serpiştirin, kemik suyunu ilave edin. Üstüne önce bir tabak sonra da kapağı kapatıp 20 dakika kaynatın.
Terbiye malzemelerini iyice karıştırın, yemeğin suyuna ılıtarak yavaş yavaş ilave edin, 1-2 dakika pişirdikten sonra servis yapın