Yaprak Sarması ve Biber Dolması
250gr.yaprak
8-9 adet dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
3-4 yemek kaşığı kadar kıyma (ben bazen kıymasız yapıyorum kullanıp kullanmamak size kalmış)
2 veya 3 adet büyük soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet domates rendesi
Tuz
Bol Nane
Kimyon
Karabiber
Yapılışı
Yapraklar kaynak suda 1-2 dakika haşlanıp soğuk su dolu kaseye alın.
İçi hazırlamak için soğanlar incecik doğranır yağda kavrulur
içine salça konur kavurmaya devam edilir.Domates ile pirinç eklenir
1 çay bardağı su konup çekene kadar beklenir en son baharatları eklenir.
İyice soğuduktan sonra kıyma eklenip karıştırılır.
İç harç yapraklara konup sarılır dolmalık biberlere paylaştırılır.
Ayrı bir yerde su biraz tuz ve 1 kahve kaşığı salça eritilir üzerlerine
dökülür (su üzerine çıkacak kadar konur) üzerine tabak kapatılıp kısık
ateşte pişirilir.
İsterseniz iç malzemeyi pişirmeden de hazırlayabilirsin.