Yarışmada 1.lik Aldığım Gamzeli Ayva Güzeli Pastam

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
resim

gold.gif

Gamzeli Ayva Güzeli

ÜZERİ İÇİN MALZEMELER : - 5 orta boy ayva
- 10 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı kızılcık konsantresi (tercihe bağlı nar suyu da kullanılabilir)
- 9 çay bardağı su
- limon suyu
- pasta kreması (istenirse evde hazırlanabilir , hazır olarak bulmak da mümkün)

ÜZERİ İÇİN HAZIRLIK - ayvaların kabuklarını soyup , enlemesine ikiye bölüyoruz , ortalarındaki sert çekirdek kısmını ayırıyoruz (kabukları ve çekirdeklerini atmıyoruz)
-limon suyu ile temizlediğimiz ayvaları ovuyoruz ki kararmasın
-yayvan bir tencereye önce ayva kabuklarını sonra da ayvaları oyuk kısımları yukarıda kalıcak şekilde diziyoruz.Ayva çekirdeklerini de tencereye serpiştiriyoruz.
-her yarım ayvanın üzerine bir çay bardağı toz şeker döküyoruz.
-9 çay bardağı suyumuzu da ilave ediyoruz ( genelde her yarım ayvaya 1 çay bard. su şeklinde bir ölçek vardır ben 1 çay bardağı kızılcık konsantresi kullanacağım için suyu az kullandım.)
-1 çay bardağı kızılcık konsantresi (yada isteğe bağlı nar suyu vs. olabilir) ekliyoruz
-ocağın altını kaynama olana kadar harlı , kaynama olduktan sonra kısık olarak ayarlıyoruz.
-tenceredeki su köpük köpük olunca ve ayvalar yumuşayıncaya kadar takribi 1-1,5 saat pişiriyoruz.
-pişen ayvaları servis tabağına alıp , jöle gibi olmuş suyundan da üzerlerine gezdiriyoruz , dışarıda soğumaya bırakıyoruz.
-6 yarım ayvayı soğuyunca ince uzun doğruyoruz , geriye kalan 4 yarım ayvayı püre haline getiriyoruz.

İÇ KREMASI İÇİN MALZEMELER: -4 yarım püre haline getirilmiş ayva
-100 gr labne peyniri
-1 vanilya
-1 adet krem şanti (üzerindeki talimatlarla hazırlanmış buzdolabında bir müddet bekletilmiş)
-az miktarda damla çikolata

DİĞER MALZEMELER : - 2 adet sade pastaban (evde yapımı da oldukça kolaydır) - pasta dekorları

YAPILIŞI : - pastabanları kalp şeklinde şekillendiriyoruz ve tercih ettiğimiz sıvı karışımla bir miktar ıslatıyoruz (ben kızılcık konsantresi tercih ettim)
- püre haline getirilmiş ayvaları , krem şanti ,labne ve vanilya ile mikserle karıştırıyoruz.
- taban olarak kullandığımız pastabanın üzerine iç harcı spatula yardımıyla yayıyoruz üzerine az miktarda damla çikolata ve pastaban kırıntısı serpip üst pastabanı yerleştiriyoruz.
- pasta kreması ile pastanın tamamını kaplıyoruz.
- süsleme için ayırdığımız ince kesilmiş ayvaları pastanın üzerine yerleştiriyoruz (içten dışa dizmek daha kolay)
- isteğe bağlı pastayı diğer dekor ürünleri ile süsleyebiliriz , ben kalp şeklindeki dekor çikolatalarla şekillendirdim..

AFİYET OLSUN. :sirin:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.487
izmir_cicek_ciceksiparisi3366.jpg

LiLicim tebrik ederim canım çok güzel bir pastaydı hatta oylarımdan birini sana kullanmıştım -kop Yarışmaya kattığın güzellikte için teşekkür ederim

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
54.334
resim

Tebrikler lilişimmmmmmmmmmmm
Harika bir pasta olmuş ellerine sağlık birtanem

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
Canım tebrik ederim şahane bir pastaydı.Beğendiğim pastalardan biriydi ama oylarımdan sadece birini hatırlyorum :acep: Büyük ihtimalle oylarımdan biride sanaydı :huhuu:

-sumeyye

Daimi Üye
Tepki
4.990
tebrik edrim başarılarının devamını dilerim Lili kardeşim ellerine kollarına sağlık çok da güzel olmuş pastan elin kolun dert görmesin İNŞALLAH :huhuu::huhuu:

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
lilicim ellerine sağlık oylarımdan birini vermiştim demek sen yaptın bu güzel pastayı ,çok beğendim :kedim:tebrikler canım...

gokyuzu

Daimi Üye
Tepki
7.606
Tebrikler tatlım ellerine sağlık:huhuu:

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/423371_478541845516697_1912514988_n.jpg

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
birinciligini kutluyorum canim benim
ellerine emegine saglik
harika bir görsellik
eminim tadida öyledir
:huhuu::huhuu::huhuu:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar