Etipuf Rüyası
Pastamın malzemeleri
Pandispanya keki için
9 adet yumurta (ikikatlı olduğu için)
9 kaşık şeker
9 kaşık un
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Kreması için malzemeler 4 bardak süt 4 kaşık nişasta 2 kaşık un 1kase toz şeker 2 paket vanilya 1yumurta.
İçi ve üzeri için malzemeler 2 adet muz 2paket kremşanti 1buçuk subardağı süt 50 adet istediğiniz renkde etipuf(Ben pembe rengi tercih ettim)
Pastamızın yapılışı
5adet yumurtanın beyazlarını köpürüp beyazlaşasaya kadar çırpıyoruz daha sonra sarılarını ve şekeri ekleyip çırpmaya devamediyoruz daha sonra unu kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz yuvarlak borcam tepsimize döküyoruz ikinci katımız için aynı yukarıda yazan işlemi yapıyoruz ve daha küçük bir yuvarlak borcam tepsimize döküp fırında 170 derecede yaklaşık 35 ila 40 dakika pişiriyoruz
Pastamızın kreması için 4 bardak sütümüzü nişastamızı unumuzu şekerimizi yumurtamızı mikserle çırptıkdan sonra ocakda kaynayıncaya kadar pişiriyoruz pişdikden sonra vanilyamızı ekleyip mikserle kremamız inceleseye kadar çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz keklerimiz pişdikden sonra ikiye ayırıyoruz soğuyan kremamızdan katlara sürüp dilimlediğimiz muz dilimlerini diziyoruz daha sonra kekimizin üzerini kapatıyoruz aynı işlemi ikinci katda da uyguluyoruz daha sonra önceden hazırlayıp dolapda dondurduğumuz kremşantyi pastamızın üzerine güzelce sürüyoruz ve etipuflarımızın altındaki büskivileri çıkarıp sırasıyla güzelce diziyoruz Afiyet olsun
:elif::elif::elif::elif: