Yarışmada 2.lik aldığım etipuf rüyası pastam

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
resim

Etipuf Rüyası
Pastamın malzemeleri

Pandispanya keki için
9 adet yumurta (ikikatlı olduğu için)
9 kaşık şeker
9 kaşık un
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya

Kreması için malzemeler 4 bardak süt 4 kaşık nişasta 2 kaşık un 1kase toz şeker 2 paket vanilya 1yumurta.

İçi ve üzeri için malzemeler 2 adet muz 2paket kremşanti 1buçuk subardağı süt 50 adet istediğiniz renkde etipuf(Ben pembe rengi tercih ettim)

Pastamızın yapılışı

5adet yumurtanın beyazlarını köpürüp beyazlaşasaya kadar çırpıyoruz daha sonra sarılarını ve şekeri ekleyip çırpmaya devamediyoruz daha sonra unu kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz yuvarlak borcam tepsimize döküyoruz ikinci katımız için aynı yukarıda yazan işlemi yapıyoruz ve daha küçük bir yuvarlak borcam tepsimize döküp fırında 170 derecede yaklaşık 35 ila 40 dakika pişiriyoruz
Pastamızın kreması için 4 bardak sütümüzü nişastamızı unumuzu şekerimizi yumurtamızı mikserle çırptıkdan sonra ocakda kaynayıncaya kadar pişiriyoruz pişdikden sonra vanilyamızı ekleyip mikserle kremamız inceleseye kadar çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz keklerimiz pişdikden sonra ikiye ayırıyoruz soğuyan kremamızdan katlara sürüp dilimlediğimiz muz dilimlerini diziyoruz daha sonra kekimizin üzerini kapatıyoruz aynı işlemi ikinci katda da uyguluyoruz daha sonra önceden hazırlayıp dolapda dondurduğumuz kremşantyi pastamızın üzerine güzelce sürüyoruz ve etipuflarımızın altındaki büskivileri çıkarıp sırasıyla güzelce diziyoruz Afiyet olsun
:huhuu::huhuu::huhuu::elif::elif::elif::elif:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.495
pembe_cicek_sepeti.jpg

Bu çiçek yarışmaya kattığın güzellik için :9:

Sılaaam pastaya etipuf yapıştırma fikrini o kadar çok beğendim ki kesin denicem ellerine kollarına sağlık canım benim :eek:

OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
Mutlaka dene canım gerçektende çok güzel oldu biliyorsun bu pastayı benim ikizlerin doğumgünü için yapmışdım oğlum biraz huysuzluk yaptı bu kız pastası diye ama bende çok beğenmişdim bu fikri İncimin Facedeki bir sayfası orda paylaşmışdı değişik pasta tarifleriyle birlikde banada fikir oldu ama gerçektende güzel oldu ben ayrıca İncime de teşekkür ediyorum bana bu ilhamı verdiği için :eek:

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
Pembiş pembiş şahane :1:

Okadar çok beğendiğim pasta vardıki inanın oylarımı hangilerine kullandım hatırlamıyorum.Biri truff pastaydı ama :acep:

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
eline sağlık çok güzel pembe pembe,yemesi ne kadar keyiflidir şimdi bu pastanın ,olsaydı kaçırmazdım:D

OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
Ferahcım yemesi hemde ne zevkliydi birde çocukları görseydin ogün bayıldılar en sevdikleri iki şey bir aradaydı:9:
Birbirinden güzel yorumlarınız için teşekkürler canımcımlarım:9::9:

Nasıl bir pasta yapsam diye araştırma içindeyken senin sayfanda bu pastayı görünce mutlaka bunu yapmalıyım dedim çünkü tam çocuklar için bir pasta tarifiydi tekrar teşekkür ediyorum İncimtanem:eek:

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
ne demek silam seve seve

eger yalnis hatirlamiyosam oylarimdan biride senin pastana gitmisti sanirim

pespembe etipufuda cok severim zaten

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar