Yarışmada Birincilik Aldığım Patlıcanlı Maklubem

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Hanımefendi arkadaşlarım verdiğiniz oylarınızla beni ve arkadaşım Ecrin'i birinciliğe taşıdığınız için teşekkür ederim işte birincilik aldığım tarifim:utan::utan::utan::utan::utan:




attachment.php




attachment.php



attachment.php



attachment.php


resim



attachment.php


Patlıcanlı Maklube


500 gr kuşbaşı et


1baş soğan ve iki diş sarmısak


1buçuk su bardağı pirinç


2buçuk su bardağı sıcak su


2-3 yemek kaşığı tereyağı


5 adet kemer patlıcan


3adet domates


Tuz


Karabiber kimyon kekik



Patlıcanlı Maklube Yapılışı:


Pirinci sıcak suda 5-10 dakika bekletin.
Patlıcanı alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suda 20 dk. bekletin.



Patlıcanı yıkayıp kuruladıktan sonra sıvıyağda kızartın.


Etleri tencereye koyun, suyunu salıp çekene kadar kavurduktan sonra, biraz sıvıyağ ve 1 çay bardağı su ekleyip kavurmaya devam edin.içerisene ince kıyılmış soğanlarımız ve sarmısağımız ekliyelim


Kavrulan etin üzerine tuz karabiber kimyon ve kekiği ekleyip karıştırın.


Pirinçleri süzüp, tencereye koyduğunuz tereyağında biraz kavurduktan sonra, üzerine 2buçuk su bardağı sıcak su ve biraz tuz ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakın.



Ayrı bir tencerede kızarttığımız patlıcanları uzunlamasına dizip, üzerine kavurduğunuz eti ve en üste pirinç pilavını düzgün bir şekilde döküp biraz bastırın ve üzerine hazırladığımız domates sosunu ekleyin tencerenin kapağını kapatıp 5 dk. kısık ateşte tutup altını kapatın.



Ateşten aldığınız tencereyi, geniş bir servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirip şeklini bozmadan servis yapın.


Afiyet Olsun.
 

ecrinnn

Daimi Üye
Katılım
7 Kasım 2011
Mesajlar
3.313
Tepki
1.861
Puan
113
Konum
izmir
anamm sıladayım bitterinn annesiymişşş:sok allamm yeni olmak ne zorr yahuu hiçbişi bilmiyorum:cokkomik:

neysee ellerine saglıkkk cnmmm.. benimde denemem lazım bu tarifi en kısa zamanda.. hem patlıcan hem kıyma hem pilav.. kocişimm bayılır buna:D deneyince sonucu da yazarımm:huhuu:
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
:kupa:tekrar tebrik ederim seni *********:kupa:
deymesin senin yapan elelrine tüm marifetlerine
ben maklubeyi farkli biliyodum görüntü acisindan
ama patlicanada bayilirim
denemek isterim insaALLAH senin tarifini
iyiki katilmissin
iyiki kazanmissin
hak edenlerdendin canim benim
:utan::utan::utan:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Yarışma için maklubeyi yapmaya karar verdiğimde herzamankinden farklı olsun istemişdim patlıcanla denedim ve mutlaka sizlerinde denemenizi tavsiye ederim kızlar harika olmuşdu:nk::nk:
birbirinden güzel yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim canımcımlarım:utan::utan::utan::utan:
 

ZiLeY

Daimi Üye
Katılım
4 Nisan 2011
Mesajlar
2.026
Tepki
1.845
Puan
113
Yaş
36
Konum
EsK
harıka görünüyor ellerine saglık
yanliz birsey sormak istiyorum et yerine kıyma tercih edilirmi acaba? et sevmiyorum pek kıymayı biraz daha severim
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Canım benim ben yemek yapmak için mutfağa girdiğimde hep herzaman yaptığımdan farklı olsun diye değişik tarifler denerim ikizlerim çok yemek seçerdi onlara yemek yemeyi sevdirmek için başlamışdım bu şekilde yemekleri sevdirdim benim haylazlara ama bu tarifin kopyasını netten aldım fikir kaynağım internet oldu yani
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
harıka görünüyor ellerine saglık
yanliz birsey sormak istiyorum et yerine kıyma tercih edilirmi acaba? et sevmiyorum pek kıymayı biraz daha severim

Tabiiki de olur canım madem et sevmiyorsun sende bu tarifi islim kebabı yapar gibi yapabilirsin canım eminim böylede çok güzel olur şimdi düşündümde ben bu tarifi birde bu şekilde yapayım yine değişik bir lezzet olur belki
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst