Hanımefendi arkadaşlarım verdiğiniz oylarınızla beni ve arkadaşım Ecrin'i birinciliğe taşıdığınız için teşekkür ederim işte birincilik aldığım tarifim
Patlıcanlı Maklube
500 gr kuşbaşı et
1baş soğan ve iki diş sarmısak
1buçuk su bardağı pirinç
2buçuk su bardağı sıcak su
2-3 yemek kaşığı tereyağı
5 adet kemer patlıcan
3adet domates
Tuz
Karabiber kimyon kekik
Patlıcanlı Maklube Yapılışı:
Pirinci sıcak suda 5-10 dakika bekletin.
Patlıcanı alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suda 20 dk. bekletin.
Patlıcanı yıkayıp kuruladıktan sonra sıvıyağda kızartın.
Etleri tencereye koyun, suyunu salıp çekene kadar kavurduktan sonra, biraz sıvıyağ ve 1 çay bardağı su ekleyip kavurmaya devam edin.içerisene ince kıyılmış soğanlarımız ve sarmısağımız ekliyelim
Kavrulan etin üzerine tuz karabiber kimyon ve kekiği ekleyip karıştırın.
Pirinçleri süzüp, tencereye koyduğunuz tereyağında biraz kavurduktan sonra, üzerine 2buçuk su bardağı sıcak su ve biraz tuz ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakın.
Ayrı bir tencerede kızarttığımız patlıcanları uzunlamasına dizip, üzerine kavurduğunuz eti ve en üste pirinç pilavını düzgün bir şekilde döküp biraz bastırın ve üzerine hazırladığımız domates sosunu ekleyin tencerenin kapağını kapatıp 5 dk. kısık ateşte tutup altını kapatın.
Ateşten aldığınız tencereyi, geniş bir servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirip şeklini bozmadan servis yapın.
Afiyet Olsun.
Patlıcanlı Maklube
500 gr kuşbaşı et
1baş soğan ve iki diş sarmısak
1buçuk su bardağı pirinç
2buçuk su bardağı sıcak su
2-3 yemek kaşığı tereyağı
5 adet kemer patlıcan
3adet domates
Tuz
Karabiber kimyon kekik
Patlıcanlı Maklube Yapılışı:
Pirinci sıcak suda 5-10 dakika bekletin.
Patlıcanı alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suda 20 dk. bekletin.
Patlıcanı yıkayıp kuruladıktan sonra sıvıyağda kızartın.
Etleri tencereye koyun, suyunu salıp çekene kadar kavurduktan sonra, biraz sıvıyağ ve 1 çay bardağı su ekleyip kavurmaya devam edin.içerisene ince kıyılmış soğanlarımız ve sarmısağımız ekliyelim
Kavrulan etin üzerine tuz karabiber kimyon ve kekiği ekleyip karıştırın.
Pirinçleri süzüp, tencereye koyduğunuz tereyağında biraz kavurduktan sonra, üzerine 2buçuk su bardağı sıcak su ve biraz tuz ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakın.
Ayrı bir tencerede kızarttığımız patlıcanları uzunlamasına dizip, üzerine kavurduğunuz eti ve en üste pirinç pilavını düzgün bir şekilde döküp biraz bastırın ve üzerine hazırladığımız domates sosunu ekleyin tencerenin kapağını kapatıp 5 dk. kısık ateşte tutup altını kapatın.
Ateşten aldığınız tencereyi, geniş bir servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirip şeklini bozmadan servis yapın.
Afiyet Olsun.