Gözleme üstünde örgülü patlıcan
Yemeğim için malzemeler:
1.1kilo patlıcan
2.yarım kilo tavuk göğsü.
3.6 adet çarliston biber
4.4 adet domates süslemek için konkase domateslerden yine 4 tane
5.1kilo yufka,kaşar peyniri maydanoz
6. Kekik karabiber ,tuz,yarım kaşık salça,
7.Sos için yoğurt
8.2Adet soğan ve iki diş sarmısak
Yapılışına gelince patlıcanlarımızı uzunlamasına göre kesiyoruz tavuk göğsümüzü julyen usulü doğruyoruz soğanlarımızıda yarım daire şeklinde doğruyoruz sarmısaklarımızıda doğruyoruz
Patlıcanlarımızı tavada bol yağda kızartıyoruz diğer yanda tavuk göğüslerimizi tencereye alıp kavurma işlemine başlıyoruz etlerimiz kavruldukdan sonra soğanımızı ve sarmısağımızıda ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz daha sonra kekiğini karabiberini salçayı ve tuzunu da ekleyip 5dakika daha kavurup etlerimizi ocakdan indiriyoruz daha sonra patlıcanlarımızı önce uzunlamasına sonra yanlarına doğru dizdiğimiz patlıcanların görünümü çam ağacını andırcak daha sonra yapmış olduğumuz tavuk harcını patlıcanlarımızın ortasına uzunlamasına yayıyoruz daha sonra saç örgüsü yapar gibi patlıcanlarımızı örüyoruz ben bu işlemi ısıya dayanıklı tepsimde yaptım ve bu işlemi patlıcanlarım biteseye kadar devam ettim daha sonra dilimlediğim dometesleri yemeğimin üzerine dizdim daha sonra da biberleri ve sunumda kullanmak için kullancak olduğum konkase dometeslerimi de tepsinin üzerine yerleştirdim 180 derece fırında 30 dakika pişirdim
Gözlememiz için yufkalarımızı açıp içine maydanozla kaşar peyniri rendemizi yufkamızın üzerine serpiştirip az yağlı tavamızda arkalı önlü pişiriyoruz ve sunum yapacağımız tabağımıza alıyoruz gözlememizin üzerine yemeğimizden koyup pul biberle birlikte çırptığım yoğurdu yemeğimin etrafına gezdirdim dometeslerle süsledim Afiyet olsun......