Yaşadığınız yerin bayramlara özgü adetleri nelerdir?

Madmazel

Daimi Üye
Tepki
2.700
bizde helva bisirilir,pilav mutlaka olmali,gecen ramazandan bu yana kimin akrabasi vefat etmisse onu kabrini ziyaret edib,onlara gedib dualar okunur :huri:

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
bizim burda her bayram gününe belirli köyler vardır herkes oraya yemeğe gezmeye gider mesele merkezi köyler 1. gün daha uzak köyler 2. ve 3. gün bayram yapar.bizim köyümüzde 1. gün bayram yapılır 10 15 çeşit yemek tatlı filan yapılır sonra başka köylerden misafirler ve ayrıca akrabalar gelir bol bol sofra kurulur çay ikram edilir sohbet edilir çok kalabalık ve güzel olur tabi sofra kur topla bulaşık yık derken akşama kadar ayakta kalırsın çok yorucu olur ama Allahtan gelen misafir bile yardım eder tatlı yorgunluklar işte...
keşkek ve lokma da bayramın olmazsa olmazları arasındadır:)

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Bizim öyle bir adetimiz yok canım. Arefe günü, mezarlığa gideriz. İlk gün ilk önce anneleri, babaları, sonra da diğer akrabaları zitaret ederiz. Bu kadar:)

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.319
Bizim burdada abi olarak babam büyük oldugu icin, annemlerde toplanip yemek yeriz ve bir kac aile büyügüne el öpmeye gideriz. Maalesef bizim burda bayram bizim icin sadece 1 gün oluyor. :dertli::dertli:

G

Gülden Gül

Misafir
Artık bayramların ne neşesi nede tadı var.
Bayram çocuklar için.
Benim için yatıp dinlenmekten başka bir şey ifade etmiyor.

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.983
Bizde de büyüklerde toplanılır akrabalar gezilir vs. klasik bayram hareketleri yani

Ama en aklımda kalan şey anneannem bize her sene bembeyaz işlemeli mendiller içinde para ve şeker koyup verirdi o mendiller hala bende duruyor çok severdim onları :dusun:

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
evlenmeden once Turkıyede bayramlar arıfe gunu mezarlıga gıdılır bayram gunlerınde de akraba zıyaretlerı yapılırdı

evlendıkten sonra yurtdısına cıktım bayramımın dıger gunlerımden hıc bır farkı kalmadı cok buruk gecıyor cok :dertli:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar