Yaşlı kadının dramı yürek burkuyor

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
Yaşlı kadının dramı yürek burkuyor

Bir baraka içinde, aç suzsuz hayat mücadelesi veriyor AHT

588572_detay.jpg

Sakarya'nın Adapazarı İlçesi'nde mahalle ve köyleri gezerek resmi nikahları olmayan çiftleri tek tek tespit eden Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tevhide Yağan yaşlı bir kadının dramıyla karşılaştı. Bir baraka içinde soğuk kış aylarını geçirmeye çalışan kanser hastası 95 yaşındaki kadın aç olduğunu ve çok üşüdüğünü söylerken gözyaşlarına hakim olamadı.

Esra KOÇER / SAKARYA (AHT)

Sakarya'nın Adapazarı İlçesi Karaköy Mahallesi Set altında tek göz barakada yalnız başına yaşayan kanser hastası Kezban Topçu'nun dramı Türk Kadınlar Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan nikah araştırması sonrasında ortaya çıktı. Mahalle ve köyleri gezerek resmi nikahları olmayan çiftleri tek tek tespit eden Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tevhide Yağan yaşlı bir kadının dramıyla karşılaştı. Tek başına buz gibi tek göz barakada kışı geçirmeye çalışan Kezban Topçu ile karşılaşan Başkan Yağan, yaşlı kadının sıkıntılarını dinledikten sonra ona yardım sözü verdi. Yağan, "Biz nikahsız yaşayan çiftleri tespit etmek için geldiğimizde yaşlı teyzemizle karşılaştık. Onun durumu bizi çok etkiledi. Çok zor şartlarda yaşamaya çalışıyor. Biz de gerekli yerlerle görüştükten sonra, kendisine yardımcı olacağız" şeklinde konuştu.

Kezban Topçu ise çok üşüdüğünü ve karnının çok aç olduğunu söyledi. Evde bulunan boş yemek tencerelerini çıkaran Topçu, "Komşularım bana bakmaya çalışıyor. Kimsem yok. Orada kuru ekmek yedim. Şimdi hem üşüyorum. Hem karnım çok aç. Aylardır et yemedim" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen yaşlı kadın, "Kendisinden yardım bekliyorum. Kömürüm olsa bile yakamam. Kimim kimsem yok. Çok hastayım. Kendisinden yardım bekliyorum" diye konuştu.

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
evi köyü olanlar yeşil kart alıyor kömür olsun yşyecek olsun devletten geçiniyor bu kadıncağız Türkiye de yaşamıyor mu...yardımcı olacak hiç mi kimsesi yokmuş...insanlık bu kadar ölmüş mü..bu kadar kör mü olduk ya anlamıyorum...:sim3:

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
yazik teyzeme,,,kimselerde gorup yardim etmemismi bu kadina,,,

ben de onu anlamadım...hergün biri bi parça kömür verse evde pişen yemeğinden bi parça verse ölürler mi.....bizim burda da var mesela fakir kişiler devlet yardım ediyo komşular yardım ediyo bi şekilde....ne bilim zor ya Allah kimseyi düşürmesin...

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
ben de onu anlamadım...hergün biri bi parça kömür verse evde pişen yemeğinden bi parça verse ölürler mi.....bizim burda da var mesela fakir kişiler devlet yardım ediyo komşular yardım ediyo bi şekilde....ne bilim zor ya Allah kimseyi düşürmesin...

amin canim,RABBIM kimselere muhtac etmesin,,,

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Oraya gidilmiş hal görülmüş o gün gerekenin yapılıp o yaşlının barakadan çıkarılması gerekirdi işallah ta öyle olmuştur.:sim3:

roşum

Daimi Üye
Tepki
329
allahım bu hallere düşürmesin kimseleri,
bencede huzurevinde yerleştirilmeli,üstelik hastada:mendil:

nazoeren

Daimi Üye
Tepki
2.261
bi huzur evine yerleşse...temizce bakılır.elden ayaktan düşmüş:mendil:çok üzüldüm...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar