Malzemeler:
13 tane ufak dolmalık patlıcan
200 gr. yağlı kıyma
2 tane kuru soğan
1 tane rendelenmiş domates
5-6 diş sarımsak
1,5 kaşık karışık salça
Her patlıcana için bir avuç pirinç
Karabiber, tuz
Limon tuzu
Yapılışı:
Patlıcanlar baş taraflarından 1-2 parmak kadar kesilip, ince bir bıçak yardımıyla dikkatlice içleri oyulur. Antep'te "dolma bıçağı" denilen çok keskin olmayan ince ve uzun bıçaklar kullanılır.
Oyulan patlıcanlar su dolu bir kap içinde diğer hazırlıklar yapılana kadar bekletilir.
Patlıcanların baş kısmından veya uyulan içlerin tohumsuz bölümünden dolmaların ağzına kapatacak kapaklar kesilir.
Soğan ve sarımsak çok ince kıyılır ve limon tuzu hariç diğer malzemelerle karıştırılır.
Patlıcanlar çok sıkı olmayacak şekilde doldurulur ve kesilen kapaklar yerleştirilir.
Tencereye dizilen patlıcanların üzerine limon tuzu ve bir miktar daha tuz suyla karıştırılarak dökülür. ( Suyunu hep yaptığınıza göre kendiniz ayarlayın, ya da malzemenin üzerini bir iki parmak geçecek kadar su kullanın.)
Önce harlı ateşte kaynayan dolmaların üzerine dolma taşı veya bir tabak kapatın.
Tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte pişirin.
alıntı
13 tane ufak dolmalık patlıcan
200 gr. yağlı kıyma
2 tane kuru soğan
1 tane rendelenmiş domates
5-6 diş sarımsak
1,5 kaşık karışık salça
Her patlıcana için bir avuç pirinç
Karabiber, tuz
Limon tuzu
Yapılışı:
Patlıcanlar baş taraflarından 1-2 parmak kadar kesilip, ince bir bıçak yardımıyla dikkatlice içleri oyulur. Antep'te "dolma bıçağı" denilen çok keskin olmayan ince ve uzun bıçaklar kullanılır.
Oyulan patlıcanlar su dolu bir kap içinde diğer hazırlıklar yapılana kadar bekletilir.
Patlıcanların baş kısmından veya uyulan içlerin tohumsuz bölümünden dolmaların ağzına kapatacak kapaklar kesilir.
Soğan ve sarımsak çok ince kıyılır ve limon tuzu hariç diğer malzemelerle karıştırılır.
Patlıcanlar çok sıkı olmayacak şekilde doldurulur ve kesilen kapaklar yerleştirilir.
Tencereye dizilen patlıcanların üzerine limon tuzu ve bir miktar daha tuz suyla karıştırılarak dökülür. ( Suyunu hep yaptığınıza göre kendiniz ayarlayın, ya da malzemenin üzerini bir iki parmak geçecek kadar su kullanın.)
Önce harlı ateşte kaynayan dolmaların üzerine dolma taşı veya bir tabak kapatın.
Tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte pişirin.
alıntı
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.