Yaz Dolması-Resimli

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
Malzemeler:


13 tane ufak dolmalık patlıcan
200 gr. yağlı kıyma
2 tane kuru soğan
1 tane rendelenmiş domates
5-6 diş sarımsak
1,5 kaşık karışık salça
Her patlıcana için bir avuç pirinç
Karabiber, tuz
Limon tuzu
Yapılışı:

Patlıcanlar baş taraflarından 1-2 parmak kadar kesilip, ince bir bıçak yardımıyla dikkatlice içleri oyulur. Antep'te "dolma bıçağı" denilen çok keskin olmayan ince ve uzun bıçaklar kullanılır.
Oyulan patlıcanlar su dolu bir kap içinde diğer hazırlıklar yapılana kadar bekletilir.
Patlıcanların baş kısmından veya uyulan içlerin tohumsuz bölümünden dolmaların ağzına kapatacak kapaklar kesilir.
Soğan ve sarımsak çok ince kıyılır ve limon tuzu hariç diğer malzemelerle karıştırılır.
Patlıcanlar çok sıkı olmayacak şekilde doldurulur ve kesilen kapaklar yerleştirilir.
Tencereye dizilen patlıcanların üzerine limon tuzu ve bir miktar daha tuz suyla karıştırılarak dökülür. ( Suyunu hep yaptığınıza göre kendiniz ayarlayın, ya da malzemenin üzerini bir iki parmak geçecek kadar su kullanın.)
Önce harlı ateşte kaynayan dolmaların üzerine dolma taşı veya bir tabak kapatın.
Tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte pişirin.
alıntı

 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.520
Puan
113
Konum
Oradan
YİNE BU DOLMAYIDA ,BİBER ,PATLICAN,DOMATES DOLMASI OLARK KARIŞIK YAPARIM YAZIN TAZESİYLE:kupa:
 

KUZU

Aktif Üye
Katılım
26 Şubat 2010
Mesajlar
314
Tepki
225
Puan
43
Konum
İZMİR
Geçenlerde yapdım patlıcan dolması, mükemmel olmuşdu, tşkler canım:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst