Yaz Kavunları-Resimli

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
4 Kişilik - 282 Kalori
Hazırlama süresi: 15 dakika + bekletme süresi

Malzemeler

1.5 kg kavun
500 gr domates
1 yemek kaşığı taze nane, kıyılmış
Süslemek için nane yaprakları
Sos için:

90 ml ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı sirke
1/4 çay kaşığı pudra şekeri
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Kavunu ikiye kesip, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra dondurma kaşığı ile toplar çıkarıp bir kaseye koyun. Domateslerin altına, bıçakla X işareti yapıp, kaynar suya sokup, hemen soğuk suya batırın. Böylece kabukları kolaylıkla soyabileceksiniz.

Domateslerin çekirdeklerini de çıkardıktan sonra uzun dilimler kesin.

Dilimlerle, kavunları karıştırın. Derin bir kasede ayçiçek yağı ile sirkeyi karıştırın. Pudra şekeri, tuz ve karabiberi ekleyin.

Sosu, domates ve kavun karışımının üzerine dökerek buzdolabında en az 1 saat bekletin. Servis yapacağınız kaseleri önceden buzlukta 10 dakika bekletin.

Kıyılmış naneleri salataya karıştırın. Soğuk kaselere paylaştırdıktan sonra üzerlerini nane yaprakları ile süsleyin.
alıntı

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst