Yaz Saati Uygulaması Kalbi Etkiliyor

_emos_

Daimi Üye
Tepki
5.511
Yaz Saati Uygulaması Kalbi Etkiliyor

Bir araştırmaya göre yaz saatine geçilen ilk haftada kalp krizi vakalarında artış gözlendiği tespit edildi.
İsveç'te yapılan bir araştırmaya göre yaz saatine geçilen ilk hafta da kalp krizi vakalarında artış gözlendiği tespit edildi. İsveç'te yayın yapan Sleep Magazine dergisinde yer alan araştırmaya göre, bir yıl boyunca kış saati uygulamasıyla belirli bir uyku düzenine alışmış insanlarda, yaz saatine geçilmesi ve uyku düzenin değişmesi etkisiyle olası kalp krizini tetiklediği tespit edildi.

Kalp krizi riskinin yaz saatine geçişle birlikte, yeni uyku düzenine alışana kadar bir hafta boyunca deva ettiğini belirten araştırmaya katılan Doktor Rickard Ljung, yaz saati uygulaması dışında, normal günle göre kalp krizi riskinin Pazartesi günleri daha fazla olduğunu kaydetti. Cumartesi ve Pazar günleri stressiz şekilde daha fazla uyuyan vücudun, Pazartesi iş günü nedeniyle stresinin artmasında ki denge değişikliğinin olası kalp krizini tetiklediğini söyleyen Ljung, Pazar akşamları erken yatıp en az 7 saat düzgün bir şekilde uyunması gerektiğinin altını çizdi.

İsveç'te yaz saati uygulaması 1980 yılında başladı.1997 yılından bu yana Mart ayının son pazar günü AB ülkelerinde olduğu gibi İsveç'te de yaz saati uygulaması devam ediyor. İsveç yaz saati uygulamasına 1916 yılında geçmek istedi; ancak çiftçilerden gelen inek sağma şikayetlerinden dolayı 1980 yılına kadar bu uygulamadan vazgeçilmişti.

Bir araştırmaya göre yaz saatine geçilen ilk haftada kalp krizi vakalarında artış gözlendiği tespit edildi.
CHA

İsveç'te yapılan bir araştırmaya göre yaz saatine geçilen ilk hafta da kalp krizi vakalarında artış gözlendiği tespit edildi. İsveç'te yayın yapan Sleep Magazine dergisinde yer alan araştırmaya göre, bir yıl boyunca kış saati uygulamasıyla belirli bir uyku düzenine alışmış insanlarda, yaz saatine geçilmesi ve uyku düzenin değişmesi etkisiyle olası kalp krizini tetiklediği tespit edildi.

Kalp krizi riskinin yaz saatine geçişle birlikte, yeni uyku düzenine alışana kadar bir hafta boyunca deva ettiğini belirten araştırmaya katılan Doktor Rickard Ljung, yaz saati uygulaması dışında, normal günle göre kalp krizi riskinin Pazartesi günleri daha fazla olduğunu kaydetti. Cumartesi ve Pazar günleri stressiz şekilde daha fazla uyuyan vücudun, Pazartesi iş günü nedeniyle stresinin artmasında ki denge değişikliğinin olası kalp krizini tetiklediğini söyleyen Ljung, Pazar akşamları erken yatıp en az 7 saat düzgün bir şekilde uyunması gerektiğinin altını çizdi.

İsveç'te yaz saati uygulaması 1980 yılında başladı.1997 yılından bu yana Mart ayının son pazar günü AB ülkelerinde olduğu gibi İsveç'te de yaz saati uygulaması devam ediyor. İsveç yaz saati uygulamasına 1916 yılında geçmek istedi; ancak çiftçilerden gelen inek sağma şikayetlerinden dolayı 1980 yılına kadar bu uygulamadan vazgeçilmişti.

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.502
Alla Alla :acep:

Düzenli uyku gerçekten çok önemli.Uykunun bukadar güzel birşey olduğunu sevgili oğlum doğup nerdeyse bir buçuk yaşına kadar uykusuz bıraktığı gecelerin sonunda farkettim.Gün içinde nekadar tempolu olsan,yorulsan dahi deliksiz uyuduğun 7 saat uyku insanı güne zinde uyandırıyor.Uyku,uyku,uyku ... Özellikle gece uykusu tabiki

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
60.158
Evet ben mesela cumartesi gecesi 3 gibi uyuya bildim sabah 6 ta kalktım saati 1 saat ileri aldım saat 7 oldu sanki 4 saat uyumuşum gibi oldu ama 1 saat açıgım var :dusun:

Yorgunluktan ölmek üzereyim :uyku:

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.502
Bende değişen hiçbir şey yok :hihi: Gece yatma saatim,sabah kalkma saatim,yemek saatlerim herşey aynı.Oğlumun düzeni için :ask: Tek artı havanın geç kararacak olması.Dışarıda daha fazla vakit geçirebileceğim.Kış uygulamasını da yaz uygulamasını da seviyorum

Buarada uykudan dertli benim gibi arkadaşlar varmış :hihi: Allah yardımcımız olsun office

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.926
Şanslısın biyolojik saatin otomatik ayarlıyor kendini galiba benim ki "Ne oldu ya " oluyor :D

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
60.158
:cokkomik: nk'm senin kontrollern var sen ye bol bol kg al :cikolata:

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.520
sanırm bu son uygulamaymış birdaha ileri geri uygulaması yapılmayacakmış
ben zaten saatimi 15 gün sonra değiştiriyorum hemen uyum sağlayamıyorum:ates: