Yemek yaparken en sık yapılan hatalar

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.306
Tepki
83.870
Puan
113
Konum
İstanbul
Yemek yaparken en sık yapılan hatalar

Yemek yaparken el alışkanlığı haline dönüşmüş, hemen hemen herkesin yaptığı ufak hataların ya da doğru bilinen yanlışların yemeklerin lezzetinden çaldığını biliyor musunuz?

* Çoğumuz ıspanak, asma yaprağı ve yabani otları önce bol suda haşlayıp sonra sularını süzerek yemek yapıyoruz. Oysa bu vitamin değerlerinin neredeyse %95'ini kaybetmelerine yol açıyor. Bu yüzden sebze sularını dökmeyin.

* Sebzelerin ve meyvelerin kesildikten sonra bekletilmesi C vitaminlerinin kaybolmasına neden olur.

* Sütlü tatlılar yapılırken pirinç unu, şeker ve süt birlikte konur ve pişirilirse içlerindeki protein kaybolur.

* Kullanılmış yağlar açıkta, aydınlık ve sıcak yerlerde bekletilirse enerji değerlerini kaybeder.

* "Pişirmeyle yiyeceklerin besin değeri kaybolur" cümlesini sık sık duyarız, halbuki usulüne uygun olarak yapılan hiçbir pişirme, yiyeceklerin besin değerinin kaybolmasına sebep olmaz.

* Bayatlayan ekmekleri değerlendirebileceğiniz birçok tarif var; bayat ekmek tatlısı, ekmekli puding, pide kebabı, bayat ekmek böreği, Çerkez tavuğu, sarımsaklı ekmek, köfte İskender, yalancı paça ve tirit bunlardan sadece birkaçı...

* Lahana sarması yapılırken kırılmış yapraklardan pazı ve pancar sarması yaparken, sap kısımlarından da yemek ve çorba yapabilirsiniz. Özellikle sarma içi de kaldıysa, hepsi birlikte çorba yapılabilir.

* Marulun dışındaki yeşil kısmı, karnabahar ve kerevizin yeşil yapraklarını doğrayıp salata yapabilirsiniz.
Kaynak: Evim Dergisi
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
bende sebze sularini süzüyorum yaaa halbuki annem ispanagi süzmeden yapiyor
 

denizkızı

Daimi Üye
Katılım
23 Şubat 2009
Mesajlar
3.196
Tepki
1.899
Puan
113
Konum
İZMİR
* Bayatlayan ekmekleri değerlendirebileceğiniz birçok tarif var; bayat ekmek tatlısı, ekmekli puding, pide kebabı, bayat ekmek böreği, Çerkez tavuğu, sarımsaklı ekmek, köfte İskender, yalancı paça ve tirit bunlardan sadece birkaçı...

Ekmek tatlısı,sarmısaklı ekmem çok yaptıklarımdandır :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst