Yemekleriniz gerçekten hijyenik mi?
Evde yemek yemek en sağlıklısı diye düşünüyoruz çünkü malzeme de bizden pişirmek de... Peki yemek hazırlarken yeterince hijyenik olduğunuzdan emin misiniz?
Öneri 1: Hazırlığa başlamadan önce mutfak tezgahınızı temizleyici ile silin, işiniz bitince de bunu tekrarlayın.
Öneri 2: Et için ayrı, meyve sebze için ayrı kesme tahtaları kullanın.
Öneri 3: Bakteri oluşumunu önlemek için donmuş etleri mutfak tezgahında değil, buzdolabının alt rafında çözdürün.
Öneri 4: Yemek hazırlarken musluk, fırın düğmeleri, çekmece kolu, buzdolabı kapağı gibi elinizin değdiği her yeri sonrasında dezenfekte edin.
Öneri 5: Yere düşen gıdalar için '5 saniye kuralı' diye bir kural olmadığını, mikropların yapışması için bir saniye^i^, bile yeterli olduğunu unutmayın.
ekolay
Evde yemek yemek en sağlıklısı diye düşünüyoruz çünkü malzeme de bizden pişirmek de... Peki yemek hazırlarken yeterince hijyenik olduğunuzdan emin misiniz?
Öneri 1: Hazırlığa başlamadan önce mutfak tezgahınızı temizleyici ile silin, işiniz bitince de bunu tekrarlayın.
Öneri 2: Et için ayrı, meyve sebze için ayrı kesme tahtaları kullanın.
Öneri 3: Bakteri oluşumunu önlemek için donmuş etleri mutfak tezgahında değil, buzdolabının alt rafında çözdürün.
Öneri 4: Yemek hazırlarken musluk, fırın düğmeleri, çekmece kolu, buzdolabı kapağı gibi elinizin değdiği her yeri sonrasında dezenfekte edin.
Öneri 5: Yere düşen gıdalar için '5 saniye kuralı' diye bir kural olmadığını, mikropların yapışması için bir saniye^i^, bile yeterli olduğunu unutmayın.
ekolay