'Yemekteyiz'e büyük tepki

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.403
yemekteyiz5.jpg

'Biri Bizi Gözetliyor' mantığıyla hazırlanan Yemekteyiz programı, Türk gelenek, görenek ve sofra adabına aykırı yayınlarıyla tepki topluyor. Show TV'de yayınlanan 'Yemekteyiz' yarışması hafta içi her akşam ekrana gelmeye devam ediyor. Farklı içeriği ve 'yemek bahane' dedirten formatıyla dikkat çeken program Biri Bizi Gözetliyor evlerindeki yarışmacıların davranışlarını aratmayacak nitelikte.
Puanlama yöntemi ile büyük ödüle sahip olmaya çalışan yarışmacılar birbirlerinin sofralarından puan kırarak rakiplerini elemeye çalışıyor. Amerika, Almanya, Fransa, İngiltere, Macaristan, Danimarka ve Hırvatistan'da büyük izlenme paylarına sahip olan yarışma, Türk gelenek ve göreneklerine uygun olmayan bir formata sahip. Programda beş kişi birbirlerinin yaptığı yemekleri, sofra düzenini acımasızca eleştiriyor. Dozu ayarlanamayan kimi eleştiriler yemek sofrasında seslerin yükselmesine sebep oluyor. Bu durum kavga dövüş izlemeyi sevenlerin dikkatini çekse de toplumda tepki uyandırıyor

OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.403
Ben bu programı izliyorum sadece mutfaklarını merakımdan ve yemek yapma tekniklerininden neler öğrenebilirim amacıyla.Ama birbirlerine hiçde adil davranmıyorlar.Özellikle kameralara çok güzel oynuyorlar.
Şu anki gurup ile henüz tanışma fırsatım olmadı.

yeşil

Daimi Üye
Tepki
903
bu konuda benımde eleştırm şu yonde yedıklerı yemeklere insan bukadar kusur bulmaz önündeki nimet birkere onları bulup yiyemeyen var cnm güzel paylaşım saol

Oruc

Daimi Üye
Tepki
2.380
tek kelimeyle sohw amaçlı şöhret budalası insanların bir araya geldikleri bir program bence...
birbirlerine her türlü hakareti ediyorlar bir kere evsahibi özenmiş yemek yapmış,varmı bizim kültürümüzde yemeğe kusur bulmak nihacım dediğin gibi önündeki nimet kusur bulunmaz..Allah ıslah etsin...

ZERENCİK

Daimi Üye
Tepki
676
bende onu sevmem bunu sevmem dıyenlere sınır oluyom madem yemek secıyosun ne işin var bu yarışmada shov amaçlı işte

niha55

Daimi Üye
Tepki
1.156
bir kaç defa izledim sadece meraktan ama bizim örf ve adetelerimize asla hitap etmeyi bırakın yakınından geçmiyor ne evsahibi ev sahipiliğini nede misafir misafirliğini biliyor .İnsan seyrederken bile sinir oluyor önlerindeki nimete uydurmadıkları kılıf kalmıyor.Okadar aç insan varken yapılan bu programı kınıyorum.

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
Bayramda birine ziyarete gittiğimde mecbur kalarak izledim ben de ve çok şaşırdım.
Sofraya oturdular sonra beyenmemeye şartlanmışlar adeta .Yüzleri kusur ararcasına asıktı.
Sonra her tabaktan saç çıktı. Midem kalktı valla.
Ama işin mutfak yönünü görmedim belki bişeyler kapabilirdim hazırlanma aşamasını görseydim de sonuç olarak ben hiç beğenmedim yarışanların ukala tavırlarını.

niha55

Daimi Üye
Tepki
1.156
evet ya sorma o bölümü bende izledim saçlar çıktı bir dolu kadının mutfakta yemek yapması bile iğrençti ayağına elliyip elini yıkamadan yemek yapmaya devan etmişti .:mad:

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
evet ya sorma o bölümü bende izledim saçlar çıktı bir dolu kadının mutfakta yemek yapması bile iğrençti ayağına elliyip elini yıkamadan yemek yapmaya devan etmişti .:mad:

Şimdi sen deyince daha iyi hatırladım mutfaktan da özet göstermişlerdi ve kadın bir taraftan yemek yapıyor bir taraftan dans ediyordu bale de olabilir ama çok gülmüştük arkadaşımla.Saçları görünce diğer yarışmacı da baygınlık geçirdi sonunda valla komediydi :gul::gul:

Rüya

Daimi Üye
Tepki
1.128
bende izliyorum gerçekten çok eleştiri oluyor kameralara çok oynayan var sahra hanıma üzüldüm evinden okadar saç çıkması çok üzdü kadnı onun üzerinede çok geldiler nile sinir oldum valla

munise

Daimi Üye
Tepki
365
Bu programı ablam seyrediyor,geçenlerde onlardaydım seyrediyordu bana sıkıcı ve basit geldi.Dediklerine aynen katılıyorum,bizim gelenek ve göreneklerimize tamamen aykırı.

karanfil

Yeni Üye
Tepki
10
tek kelimeyle sohw amaçlı şöhret budalası insanların bir araya geldikleri bir program bence...
birbirlerine her türlü hakareti ediyorlar bir kere evsahibi özenmiş yemek yapmış,varmı bizim kültürümüzde yemeğe kusur bulmak nihacım dediğin gibi önündeki nimet kusur bulunmaz..Allah ıslah etsin...

katılıyorum,hem adamın evine gidip yemeğini yiyorlar,hemde söylemediklerini bırakmıyorlar biraz nankörlük oluyor doğrusu

*Neşe*

Daimi Üye
Tepki
582
Ben bu programı izliyorum ve açıkçası ilgimide çekmiyor değil...izlemiyorum diyenlerinde eminim %80 i izliyordur:catalbicak:ama nedense bizim insanlarımızdada bu var,bir programı izlerler ama nedense izlediklerini söylemekten kaçınırlar anlamıyorum..heralde o yüzden reytingleri tavan yapıyorr..

programın benim için ilgi çeken tarafı açıkçası değişik yemekler görmek yapılışıyla hazırlanışıyla sunumuyla insanlara özellikle ev hanımlarına çok şeyler kattığını düşünüyorum.işin magazinsel yönüde herşeyde olduğu gibi var tabiki...
oraya katılanlarda zaten bunu göze alarak giriyorlardır.sonunda paranın olmasıda haliyle eleştirileri çoğaltıyor.ama iyi yönlerini görmeye çalışırsak eğitici olduğuda düşünülebilir:gozluk:

palmiye

Daimi Üye
Tepki
498
:catalbicak:Benimde En çok Kızdığim şeyde Yemekleriiin Hiçbirii Yenmiyor..yaada Ucundan Alınıp Tabakta Kalıyor.sonra Onlarca Tabak Dolusu Yemek çöpe Gidiyor..yazaık Wallaa.afrikada Her üç çoçuktan Biri Açlıktan ölüyor..türkiyedede Durum Malum Agzısulanan Insanlar O ğününüü Belki Ekmege Soganı Katık Yapıp Yiyor..yemektelermi Israftalarmı Belli Deyil.yuh

OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.403

Yerden yere vurulan Yemekteyiz neden bu kadar izleniyor?

'Yemekteyiz' programı en çok izlenenler arasında. Yerden yere vurulan yarışma neden bu kadar çok izleniyor?

fft16_mf149687.Jpeg

'Yemekteyiz' programı en çok izlenenler arasında. Yerden yere vurulan yarışma neden bu kadar çok izleniyor?

Yarışmacıların birbirine yemek yaptığı 'Yemekteyiz' adlı TV programı BBG tipi entrikalarıyla ilgi görüyor..

Beş kişinin katıldığı ve her gün bir kişinin diğerlerine yemek hazırladığı 'Yemekteyiz' programı yarışma olmaktan çıktı..

Yeni Aktüel dergisinin haberine göre; Show TV'de yayınlanan program "Biri Bizi Gözetliyor" gibi kişisel çekişmelere ve entrikalara dayanan bir hale dönüştü.

Yemekle değil rakibin attığı çamurlar ilgi çekiyor

Biraz da bu yüzden ilgiyle izlenen "Yemekteyiz" de yarışmacılar diğer dört kişiyi evinde ağırlıyor. Konuklar yemekleri ve sunumunu değerlendirip puan veriyor. Birinci 10 bin YTL'lik ödül kazanıyor.

Kuzu eti yemeyen ancak koyun etine 'hayır' demeyen vejetaryan

Ancak programda ilgiyi yemekler değil, yarışmacıların rakibin yemeğine çamur atması çekiyor. Nasıl mı?.. Örneğin kuzu eti yemeyen ama koyun etine "hayır" demeyen "vejetaryen" modelini Türkiye bu programla öğrendi.

Üzüm çok güzelmiş eline sağlık

Birgün önce kendisi mısırlı pilav yaparken, bademli pilav yapan rakibini "Pilavın içine badem mi konur" diye eleştiren yarışmacıyı da... Erkek rakibinin yaptığı yaprak sarmalar için "Sadece 50 tane sarmış" diye şikâyet eden kadın ise hâlâ hafızalarda. Ama en çok, "Üzüm çok güzelmiş, eline sağlık" gibi laf sokanlar dikkat çekiyor.

Gündelik hayattaki ikiyüzlülüğü ekrana taşıyor

Doç. Dr. Hülya Tanrıöver: Türkiye'nin önemli bir kültürel özelliği nedir? Dedikodu. Bu program bir şey daha veriyor. O da şu: Gündelik hayattaki ikiyüzlülüğü ekrana taşıyor. Bu anlamda deyim yerindeyse gayet yararlı bir program. İzleyiciye "Siz busunuz" diyor.

alıntı

nerissa

Daimi Üye
Tepki
326

aynen katılıyorum.tok açın halinden ne anlar.bir lokma ekmek bulamayan insanlar var.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar