“Yerelması Çorbası” Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler:
yer-elması-corbası.JPG

  • yaklaşık 750gr yerelması
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet havuç, küp küp doğranmış
  • yarım su bardağından biraz az kırmızı mercimek
  • yaklaşık 1,5lt kaynamış su
  • tuz
  • limon
Yapılısı:
  1. Yerelmalarını soyup limonlu suda bekletin. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında havuçlarla beraber kavurun.
  2. Soğan şeffaflaşmaya başlayınca yerelmalarını küp küp doğrayıp tencereye ekleyin. Mercimeği yıkayıp tencere ilave edin ve birkaç kez daha karıştırın.
  3. Kaynamış suyu ekleyip mercimekler ezilene kadar pişirin. Pişince blendırdan geçirin, kıvamı koyu gelirse su ilave edin. Tuzunu ekleyip limon suyula servis yapın.
Afiyet Olsun.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst