Yerelması Salatası
Yerelmalarını soyarak suyun içine atın. Yassı veya kuşbaşı şeklinde doğrayıp pişirene kadar su içinde bekletin. Hepsini soyduktan sonra 20 dakika kadar haşlayıp süzün. Sıvı yağı; yumurta sarısı, hardal, sirke, tuz ve karabiber karışımına yedirin. Biraz su ilave ederek sosu gevşetin. Sosunuzun çorba kıvamına gelmesi gerekmektedir. Sosu yerelmalarına karıştırarak servis tabağına koyun ve soğuk olarak servis edin.
4
kişilik
45 dakika
Türkiye
Malzemeler
1 kg yerelması
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı hardal
Dereotu
Tuz, karabiber
Yerelmalarını soyarak suyun içine atın. Yassı veya kuşbaşı şeklinde doğrayıp pişirene kadar su içinde bekletin. Hepsini soyduktan sonra 20 dakika kadar haşlayıp süzün. Sıvı yağı; yumurta sarısı, hardal, sirke, tuz ve karabiber karışımına yedirin. Biraz su ilave ederek sosu gevşetin. Sosunuzun çorba kıvamına gelmesi gerekmektedir. Sosu yerelmalarına karıştırarak servis tabağına koyun ve soğuk olarak servis edin.
4
kişilik
45 dakika
Türkiye
Malzemeler
1 kg yerelması
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı hardal
Dereotu
Tuz, karabiber