Yerelması Salatası

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.396
Puan
113
Yerelması Salatası

Yerelmalarını soyarak suyun içine atın. Yassı veya kuşbaşı şeklinde doğrayıp pişirene kadar su içinde bekletin. Hepsini soyduktan sonra 20 dakika kadar haşlayıp süzün. Sıvı yağı; yumurta sarısı, hardal, sirke, tuz ve karabiber karışımına yedirin. Biraz su ilave ederek sosu gevşetin. Sosunuzun çorba kıvamına gelmesi gerekmektedir. Sosu yerelmalarına karıştırarak servis tabağına koyun ve soğuk olarak servis edin.
4
kişilik

45 dakika

Türkiye


Malzemeler

1 kg yerelması
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı hardal
Dereotu
Tuz, karabiber
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst