Yerfıstıklı yulaflı cookie

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
757820100214105706704.jpg


Yerfıstıklı yulaflı cookie

Lezzeti doruğa ulaşan bu kurabiyeden kocaman bir ısırık alıp, ağzınızda eriterek tüketirken, damağınızdan aşağı kayan o eşsiz çikolata ve fıstık lezzetini daha derinden hissedebilirsiniz..

İçerisinde yer alan fıstık kış günlerinde enerji deposu.. Yulaf ezmesi ise sindirim sisteminize yardımcı oluyor.. Bu lezzetli kurabiyenin tadını çıkarmak ta size kalıyor..

MALZEMELER:

¼ Subardağı un

1 Paket kabartma tozu

1 Fiske tuz

230 Gr. yulaf ezmesi

90 Gr. Tereyağı (Yumuşamış)

¼ Su bardağı beyaz toz şeker

¼ Su bardağı esmer toz şeker

2 Adet yumurta

½ çay kaşığı vanilya özütü

300 Gr. Parçacıklı yerfıstığı ezmesi

30 Gr. Toz fındık (İsteğe bağlı)

150 Gr. Leblebi büyüklüğünde doğranmış bitter çikolata

25 Gr. Doğranmış bitter çikolata üzeri için



HAZIRLANIŞI:

Karıştırma kabına unu, kabartma tozunu,toz fındığı ve tuzu karıştırın. Yulaf ezmesini blendırda toz haline getirip ekleyerek harmanlayın ve bir kenara ayırın.

Oda sıcaklığındaki tereyağını bir karıştırma kabında rengi biraz açılıp iyice yumuşayana kadar (2-3 dakika) çırpın.

Şekerleri ekleyip 2-3 dakika daha çırpın.

Yumurtaları teker teker ekleyip, her eklemede hamura tamamen yedirene kadar (yaklaşık yarım dakika) çırpmaya devam edin.

Vanilya özütünü ekleyip tekrar çırpın.

Son olarak fıstık ezmesini de ekleyip tamamen karışana kadar çırpın.

En düşük hızda çırpmaya devam ederken yulaflı karışımı azar azar ekleyin.

Yulaflı karışımı da hamura yedirdikten sonra irice doğradığınız çikolata parçalarını ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın, üzerini streç filmle kapatıp en az 5 saat (tercihen ertesi güne kadar) buzdolabında soğumaya bırakın.

(Dilerseniz bu aşamada kurabiyeleri dondurabilirsiniz. Hamur tazeliğini buzdolabında 5 gün, buzlukta da bir ay koruyacaktır.)

Kurabiyeleri pişirmeden 15 dakika önce fırınınızı 190 derecede ısıtmaya başlayın.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, dondurma kaşığı ile veya elinizle top yapıp ortadan ikiye keserek şekil verere aralıklı olarak dizin.

Kurabiyeleri 12-14 dk. Fırında pişirin.

Fırından çıkardığınızda hemen kurabiyelerin üzerine doğranmış çikolataları serpiştirin. Sıcaklıkla çikolatalar eriyip lezzetli bir görünüm oluştururlar.. Kurabiyeler soğuduktan sonra servis tabağına alın..

Afiyet olsun

Haber7
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
Aynen görüntü benimde hoşuma gitti çikolatalardandır belki :D birde ben yulafa burun kıvırırdım ama güzel oluyor bazı kurabiyelerde...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst