malzemeler
4, 5 tane yeşil biber
3 ,4 diş sarımsak
5, 6 çorba kaşığı yoğurt
1 avuç şehriye. (seçim sizin arpa ,tel. erişte.farketmez..)
1 çorba kaşığı un
1 tane bunyon(isteğe bağlı. ben kullanıyorum)
karabiber
tuz kırmızı pul biber. tereyağ,yada sıvı yağ...
şehriyeyi yağla pembeleşene kadar kavuralım. yeşilbiberleri uzunca 1 buçuk 2cm
boyutunda keselim.ve bu şehriyelere katalım...biraz da böyle kavuralım. sonra 4 5 bardak su ilave edelim.biberler ve şehriyeler yumuşayınca sarımsakları ezipkatalım.
bir kasede un,yoğurt çırpılır.bu ateşteki çorbadan biraz kepçeyle alıp kasedeki karışıma katarak karıştıralım..sonra,,bu karışımı yavaş yavaş ateşteki tencereye katalım.
tuzunu baharatın karabiberini, bunyonumuzu katalım.karıştıralım. bir yerde kırmızı biberli yağı yapıp üstüne dökelim.