Yeşil çaylı pannacotta

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
yeilaylpannacotta.jpg


Yeşil çaylı pannacotta

500 gr sıvı krema, 70 gr şeker, 1 gr vanilya, 8 gr jelatin, 50 gr süt, 50 gr yeşil çay, bir miktar böğürtlen, ahududu, çilek, Frenk üzümü ve yaban mersini.

Yapılışı:

Krema, süt ve şekeri karıştırarak kaynatın. Kaynayan karşımın üzerine yeşil çay yapraklarını atın. Jelatini bir litre suda yumuşatın ve kaynayan malzemeye ilave edin. İki dakika karıştırarak kaynatmaya devam edin. Kaynayan karışımın altını kapatarak servis yapacağınız kaplara dökün. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın ve meyvelerle süsleyerek servise hazır hale getirin
Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.486
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Yeşil çayı bütün olarak atınca yaprakları kalmaz mı ki? Çok güzel gözüküyor, jelatinim olsaydı yapardım.

Sağol canım :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst