reyyanduha
Aktif Üye
Malzemeler;
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet ufak soğan
2 yemek kaşığı (silme) un
2 yemek kaşığı margarin
5 su bardağı sıcak su
Tuz
Üzeri için yeterli miktarda tereyağı ve kırmızı biber
Yapılışı;
---Yeşil mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip 15 haşlayın. Haşlandıktan sonra koyu renk suyunu süzün.
---Diğer tarafta soğanı incecik doğrayın ya da rendeleyin..Margarin ile soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ekleyip 5-10 dk. daha, kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
---Mercimeği, unlu karışıma ekleyin. 1-2 kez karıştırdıktan sonra, 5 bardak sıcak suyu da yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Yaklaşık 20-25 dk. daha pişirin (mercimeklerin iyice piştiğinden emin olun), ocaktan alın.
---Blendardan ya da süzgeçten geçirin. Tuzunu ekleyin.Servis yaparken tereyağını kızdırıp biraz kırmızı biber ekleyerek üzerine gezdirin..