Yiyecekler Hakkında Bilmedikleriniz
Karpuz yararlı mı?, değil mi?, dondurma hangi şekilde yenilince daha sağlıklı? İşte yiyecekler hakkında bilmedikleriniz..
Karpuz: Karpuzun yüzde 92si sudan oluşur. Yazın en favori meyvesi olan karpuz A ve C vitaminlerini, bunun yanı sıra etkili olarak antioksidan içerir ve aynı zamanda kansere ve kalp hastalıklarına karşı korur.
Barbekü sos: Barbekü ve çeşitli soslarda kullanılan ot ve baharatlar içinde fazlasıyla antioksidan barındırır.Böylece sizi kanser ve kalp hastalıkları gibi zor hastalıklardan korur.
Dondurma: Uzmanlar dondurmayı külahta yemenin, kaşlıkla yemekten daha uygun olacağını söylüyorlar. Neden mi? Çünkü diliniz ısındığında dondurmanın tadını daha iyi alabilirsiniz fakat kaşıkla tattğınızda, kaşık ısıyı alıcaktır.
Mayonez: Mayonez gıda zehirlenmelerinde büyük payı olduğu söylenir, fakat içerdiği sirke ve asidik içeriklerden dolayı koruyu özelliğe sahiptir. Problem ise ev yapımı mayonezlerde pastörize yumurta ve bozulmuş tavuk ve balık yapımında yatıyor.
Dondurulmuş gıda: Yazın piknikte, barbeküde yada kamp gezilerinde yemek hazırlarken tam soğutma mümkün değildir. Çünkü sıcak havada bakteriler artar buda hastalıklara neden olur. Yazı hastalılarla geçirmek istemiyorsanız, yemek yemeden önce ellerinizi yıkayın ve şüpheli yüzeyleri temizleyin, yemeklerinizi doğru ısıda pişrin ve bozulabilecek gıdaları derhal soğutun.
Kaynak: iVillage Türkiye
Karpuz yararlı mı?, değil mi?, dondurma hangi şekilde yenilince daha sağlıklı? İşte yiyecekler hakkında bilmedikleriniz..
Karpuz: Karpuzun yüzde 92si sudan oluşur. Yazın en favori meyvesi olan karpuz A ve C vitaminlerini, bunun yanı sıra etkili olarak antioksidan içerir ve aynı zamanda kansere ve kalp hastalıklarına karşı korur.
Barbekü sos: Barbekü ve çeşitli soslarda kullanılan ot ve baharatlar içinde fazlasıyla antioksidan barındırır.Böylece sizi kanser ve kalp hastalıkları gibi zor hastalıklardan korur.
Dondurma: Uzmanlar dondurmayı külahta yemenin, kaşlıkla yemekten daha uygun olacağını söylüyorlar. Neden mi? Çünkü diliniz ısındığında dondurmanın tadını daha iyi alabilirsiniz fakat kaşıkla tattğınızda, kaşık ısıyı alıcaktır.
Mayonez: Mayonez gıda zehirlenmelerinde büyük payı olduğu söylenir, fakat içerdiği sirke ve asidik içeriklerden dolayı koruyu özelliğe sahiptir. Problem ise ev yapımı mayonezlerde pastörize yumurta ve bozulmuş tavuk ve balık yapımında yatıyor.
Dondurulmuş gıda: Yazın piknikte, barbeküde yada kamp gezilerinde yemek hazırlarken tam soğutma mümkün değildir. Çünkü sıcak havada bakteriler artar buda hastalıklara neden olur. Yazı hastalılarla geçirmek istemiyorsanız, yemek yemeden önce ellerinizi yıkayın ve şüpheli yüzeyleri temizleyin, yemeklerinizi doğru ısıda pişrin ve bozulabilecek gıdaları derhal soğutun.
Kaynak: iVillage Türkiye