Yiyecekler Hakkında Bilmedikleriniz

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.317
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Yiyecekler Hakkında Bilmedikleriniz

Karpuz yararlı mı?, değil mi?, dondurma hangi şekilde yenilince daha sağlıklı? İşte yiyecekler hakkında bilmedikleriniz..

attachment.php


Karpuz: Karpuzun yüzde 92si sudan oluşur. Yazın en favori meyvesi olan karpuz A ve C vitaminlerini, bunun yanı sıra etkili olarak antioksidan içerir ve aynı zamanda kansere ve kalp hastalıklarına karşı korur.


attachment.php


Barbekü sos: Barbekü ve çeşitli soslarda kullanılan ot ve baharatlar içinde fazlasıyla antioksidan barındırır.Böylece sizi kanser ve kalp hastalıkları gibi zor hastalıklardan korur.


attachment.php


Dondurma: Uzmanlar dondurmayı külahta yemenin, kaşlıkla yemekten daha uygun olacağını söylüyorlar. Neden mi? Çünkü diliniz ısındığında dondurmanın tadını daha iyi alabilirsiniz fakat kaşıkla tattğınızda, kaşık ısıyı alıcaktır.


attachment.php


Mayonez: Mayonez gıda zehirlenmelerinde büyük payı olduğu söylenir, fakat içerdiği sirke ve asidik içeriklerden dolayı koruyu özelliğe sahiptir. Problem ise ev yapımı mayonezlerde pastörize yumurta ve bozulmuş tavuk ve balık yapımında yatıyor.


attachment.php


Dondurulmuş gıda: Yazın piknikte, barbeküde yada kamp gezilerinde yemek hazırlarken tam soğutma mümkün değildir. Çünkü sıcak havada bakteriler artar buda hastalıklara neden olur. Yazı hastalılarla geçirmek istemiyorsanız, yemek yemeden önce ellerinizi yıkayın ve şüpheli yüzeyleri temizleyin, yemeklerinizi doğru ısıda pişrin ve bozulabilecek gıdaları derhal soğutun.


Kaynak: iVillage Türkiye
 

Ekli dosyalar

  • harm5_220.jpg
    harm5_220.jpg
    21,7 KB · Görüntüleme: 48
  • harm4_220.jpg
    harm4_220.jpg
    11 KB · Görüntüleme: 54
  • harm3_220.jpg
    harm3_220.jpg
    14,8 KB · Görüntüleme: 49
  • harm2_220.jpg
    harm2_220.jpg
    13,7 KB · Görüntüleme: 48
  • harm1_220.jpg
    harm1_220.jpg
    24,7 KB · Görüntüleme: 51

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst