Yoğurtlama
Antakya mezelerinden bir tane daha. Patlıcan, sarımsak ve yoğurt. Sonuç nefis bir Yoğurtlama...
Malzemeler:
3-4 tane patlıcan
2 diş sarımsak
1.5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı pul biber
1 fincan zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Patlıcanlar közlenir, kabukları soyulur. İri parçalar halinde doğranır. Sarımsak ve tuz derin bir kapta havan yardımıyla ezilir. Üzerine patlıcanlar eklenir. İyice dövülür. Havanınız yoksa çok ince doğrayıp, çatalla ezerek kıvam verebilirsiniz. Üzerine yoğurt eklenir, karıştırılır. Servis kabına alınır.
Zeytinyağı tavaya alınır, iyice ısınınca pul biber eklenir, altı kapatılır. Yoğurtlamanın üzerine gezdirilir.
Servise hazır, Afiyet Olsun...
tencere.tv
Antakya mezelerinden bir tane daha. Patlıcan, sarımsak ve yoğurt. Sonuç nefis bir Yoğurtlama...
Malzemeler:
3-4 tane patlıcan
2 diş sarımsak
1.5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı pul biber
1 fincan zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Patlıcanlar közlenir, kabukları soyulur. İri parçalar halinde doğranır. Sarımsak ve tuz derin bir kapta havan yardımıyla ezilir. Üzerine patlıcanlar eklenir. İyice dövülür. Havanınız yoksa çok ince doğrayıp, çatalla ezerek kıvam verebilirsiniz. Üzerine yoğurt eklenir, karıştırılır. Servis kabına alınır.
Zeytinyağı tavaya alınır, iyice ısınınca pul biber eklenir, altı kapatılır. Yoğurtlamanın üzerine gezdirilir.
Servise hazır, Afiyet Olsun...
tencere.tv