Yoğurtlama

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Yoğurtlama

Antakya mezelerinden bir tane daha. Patlıcan, sarımsak ve yoğurt. Sonuç nefis bir Yoğurtlama...

attachment.php


Malzemeler:

3-4 tane patlıcan
2 diş sarımsak
1.5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı pul biber
1 fincan zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:

Patlıcanlar közlenir, kabukları soyulur. İri parçalar halinde doğranır. Sarımsak ve tuz derin bir kapta havan yardımıyla ezilir. Üzerine patlıcanlar eklenir. İyice dövülür. Havanınız yoksa çok ince doğrayıp, çatalla ezerek kıvam verebilirsiniz. Üzerine yoğurt eklenir, karıştırılır. Servis kabına alınır.

Zeytinyağı tavaya alınır, iyice ısınınca pul biber eklenir, altı kapatılır. Yoğurtlamanın üzerine gezdirilir.

Servise hazır, Afiyet Olsun...

tencere.tv
 

Ekli dosyalar

  • yogurtlama_1.jpg
    yogurtlama_1.jpg
    53 KB · Görüntüleme: 66
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Bende sadece bir tane patlican vardi onu közledim kokusu bile harika, esimi bekliyorum gelince yeriz artik. :catalbicak:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst