Yoğurtlu Antep Yuvarlaması Malzemeler
1/2 kg. cekilmis un halinde pirinc tozu
300 gr.cekilmis siyah et
1 tatli kasigi karabiber
2 tatli kasigi tuz
3 yemek kasigi nisasta
1 adet yumurta
Yuvarlamak icin
sivi yag..
Yogurt malzemesi:
1 kg yogurt
1 adet yumurta
5 yemek kasigi nisasta veya un
1 kase haslanmis nohut
istege göre dogranmis et veya tavuk
tuz, biraz su..
Uzeri icin :
kuru nane
sivi yag.
Yoğurtlu Antep Yuvarlaması yapilisi :
Oncelikle pirinclerimiz cekilmis olacak un seklinde icine malzemeleri koyup güzelce yoguruyoruz. Sert olursa bir miktar ilik su ekliyoruz. Daha sonra hamurumuzdan ince kalem seklinde hamurlar koparip minik minik kesiyoruz ve elimizi yaglayip kopardigimiz parcalari elimizle yuvarliyoruz.
Tencerimize 2 yemek kasigi kadar yag alip cok az yagda kavuruyoruz rengi hafif esmer olunca aliyoruz ocaktan (cok kavrulmuycak).
Sonra etimizi tencerede güzelce kavurup üzerine su ekleyip biraz hasliyoruz. Etler kaynayinca yuvarlamamizi aktariyoruz. 1 yemek kasigida tuz koyup 15 dk hasliyoruz. Ardindan haslanmis nohutlarimizida ekleyip kapatiyoruz.
Bir kenarda sogumaya birakip yogurdunu yapmaya basliyoruz. Tencereye yogurdu alip yumurtayida kiriyoruz. Ayri kasede un veya nisastayi cok az ilik suyla iyice karistiriyoruz (Yogurda girdiginde top olmasin diye) karsitrdiktan sonra yogurdun icine aktarip alti kisik sekilde iyice yogurdumuzu pisiriyoruz.
Yogurdumuz pistikten sonra yogurdumuza biraz tuz atiyoruz (dikkat edin tuzu en sonda aticaz). Yogurdumuzuda sogumaya birakiyoruz ve ikiside soguduktan sonra yuvarlamimizin icine yogurdumuzu döküyoruz tabi yuvarlamamiz biraz sulu olucak.
Daha sonra ikisini iyice karisitiriyoruz tekrar kisik ateste 5-10 dk kaynatiyoruz.
Altini kapatip, kavrulmus nane yag döküp servis yapiyoruz.
Harika bir lezzet denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun
.
.
.
. ALINTIDIR.....
1/2 kg. cekilmis un halinde pirinc tozu
300 gr.cekilmis siyah et
1 tatli kasigi karabiber
2 tatli kasigi tuz
3 yemek kasigi nisasta
1 adet yumurta
Yuvarlamak icin
sivi yag..
Yogurt malzemesi:
1 kg yogurt
1 adet yumurta
5 yemek kasigi nisasta veya un
1 kase haslanmis nohut
istege göre dogranmis et veya tavuk
tuz, biraz su..
Uzeri icin :
kuru nane
sivi yag.
Yoğurtlu Antep Yuvarlaması yapilisi :
Oncelikle pirinclerimiz cekilmis olacak un seklinde icine malzemeleri koyup güzelce yoguruyoruz. Sert olursa bir miktar ilik su ekliyoruz. Daha sonra hamurumuzdan ince kalem seklinde hamurlar koparip minik minik kesiyoruz ve elimizi yaglayip kopardigimiz parcalari elimizle yuvarliyoruz.
Tencerimize 2 yemek kasigi kadar yag alip cok az yagda kavuruyoruz rengi hafif esmer olunca aliyoruz ocaktan (cok kavrulmuycak).
Sonra etimizi tencerede güzelce kavurup üzerine su ekleyip biraz hasliyoruz. Etler kaynayinca yuvarlamamizi aktariyoruz. 1 yemek kasigida tuz koyup 15 dk hasliyoruz. Ardindan haslanmis nohutlarimizida ekleyip kapatiyoruz.
Bir kenarda sogumaya birakip yogurdunu yapmaya basliyoruz. Tencereye yogurdu alip yumurtayida kiriyoruz. Ayri kasede un veya nisastayi cok az ilik suyla iyice karistiriyoruz (Yogurda girdiginde top olmasin diye) karsitrdiktan sonra yogurdun icine aktarip alti kisik sekilde iyice yogurdumuzu pisiriyoruz.
Yogurdumuz pistikten sonra yogurdumuza biraz tuz atiyoruz (dikkat edin tuzu en sonda aticaz). Yogurdumuzuda sogumaya birakiyoruz ve ikiside soguduktan sonra yuvarlamimizin icine yogurdumuzu döküyoruz tabi yuvarlamamiz biraz sulu olucak.
Daha sonra ikisini iyice karisitiriyoruz tekrar kisik ateste 5-10 dk kaynatiyoruz.
Altini kapatip, kavrulmus nane yag döküp servis yapiyoruz.
Harika bir lezzet denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun
.
.
. ALINTIDIR.....