Yoğurtlu Buğday Çorbası

KraLiçe

Daimi Üye
Katılım
30 Eylül 2011
Mesajlar
2.625
Tepki
3.576
Puan
113
Konum
Saray'dan Tatlım





1 su bardağı aşurelik (yarma) buğday
7 su bardağı içme suyu
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Tuz, kuru nane, dilerseniz pul biber
Üzeri için zeytinyağı ya da eritilmiş tereyağı


Yapılışı

Buğdayları 1 gece önceden (ya da akşam pişirecekseniz sabahtan) kaynar suya ıslatın.
Pişireceğiniz zaman buğdayın suyunu süzün ve bir tencereye alın. Üzerine 7 su bardağı kaynar su ekleyerek pişmeye bırakın. Buğdayın yumuşaması cinsine bağlı olsa da en az 30 dk sürecektir.
Buğdaylar yumuşadıktan sonra ocağın altını kısın. Ayrı bir yerde yoğurdu, yumurtayı ve unu çırpın. Bu karışımı yavaş yavaş tencereye ekleyin. Ocağın altını açın ve kaynayıncaya kadar karıştırın. Eğer çorbanız çok koyu olduysa biraz kaynar su ilave edebilirsiniz.
Kaynadıktan sonra ocağı tekrar kısın ve birkaç dakika daha pişirin. En son tuzunu ve baharatlarını ekleyin.
Tabaklara aldıktan sonra dilerseniz üzerlerine birer tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı / zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Ayrıca ben nane de ekledim



 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.106
Tepki
83.495
Puan
113
Konum
İstanbul
Buğdaya karşı bir antipatim var nedense ama görüntü olarak hoş :nk:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Ben bu çorbayı özellikle Ramazan'da yaparım yalnız bir değişiklikle ben içine küçük küçük köfte de katarım çok sevdiğim bir çorbadır ellerine sağlık canım paylaşımın için teşekkürler:nk::nk::utan::utan:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.317
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Yapmak istedigim corbalardan biri.
Ellerine saglik canim. :semsiye:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst