1 Çay B. Buğday
3 Çorba K. Pirinç
1 Su B. Etsuyu
Su
Tuz
Terbiyesi İçin:
1 Kase Yoğurt(ben 2buçuk su bardağı kadar koyuyorum)
1 Limon
1 Yumurta
2 Çorba K. Un
Üzeri İçin:
1 Tutam Maydanoz
4 Taze Soğan
1 Çorba K. Tereyağı
HAZIRLANIŞI: Buğday ve pirinci ayrı tencerelerde haşlıyoruz. Tencereye su koyuyoruz. Haşlanmış buğday ve pirinci ekliyoruz.
Et suyunu katıyoruz. Terbiyesi için, geniş bir kasede yoğurt, 1 limon suyu, yumurta, ve unu çırpma teli ile çırpıyoruz.
Çorbanın terbiyesi için, çorbanın suyundan biraz yoğurda
koyup terbiyeyi ılıtıyoruz. Ardından yoğurdun hepsini çorbaya döküyoruz.
Pişen çorbayı servis kasesine alıyoruz. Doğranmış maydanoz ve soğanı tereyağı ile kavurup çorbanın üzerine döküp servis ediyoruz.
bu oktay ustanın tarifi. ben buna bakarak yapıyorum.tavsiye ederim. .