Yoğurtlu Karnıbahar Kızartması-Resimli

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
85.jpg


MALZEMELER:

1 karnabahar

Sosu İçin:
1 büyük, küçükse 2 yumurta
1 şişe maden suyu
un
karabiber ve tuz

Üstü için:
Sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI:


*Karnabaharı beyaz köpükler çıkıncaya kadar haşlayın. Köpükler çıkınca kevgirle karnabaharları alın ve soğuk suya atın. Biraz durduktan sonra süzün.
*Yumurtayı çırpın.Çok az un ve madensuyuyla karıştırın. Çok akıcı olmayan, bulamaç kıvamı olacak şekilde bir sos hazırlayın. Karabiber ve tuzunu koyun.
*Haşlanan karnabaharları önce una, sonra sosa batırın. Yağda kızartın.
*Üstüne sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın. Afiyet olsun...
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
ben cok severim ama gecenlerde yaptim ve tohbe ettim bi daha yapmam,cunku kimse yemedi bende baya yapmisim,ziyan olmasin diye yiyince icim disim karnibahar oldu,,,fakat suan oruclu oldugum icin yine canim istedi,,,,
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst