Yoğurtlu Kirazlı Muffın Tarifi

E

esmanur

Misafir
Malzemeler:

(10-12 adet)

* 250 gr yoğurt

* 100 ml sıvıyağ

* 2 yumurta

* 2 adet çubuk vanilya veya bir tatlı kaşığı vanilya esansı

* 280 gr un (elenmiş)

* 1 paket kabartma tozu

* 140 gr toz şeker (tercihen esmer)

* 250 çekirdekleri ayıklanmış kiraz

* 1 tutam tuz (tadı ortaya çıkarmaya yardımcı olacak)

HAZIRLANIŞI:

1. Fırınınızı 180 dereceye getirip iyice ısınmasını bekleyin.

2. Yoğurt, yumurta, vanilya ve sıvıyağı bir kapta iyice karıştırın.

3. Un, şeker, kabartma tozunu bir kasede iyice karıştırın. Kirazları da içine atın ve kirazlar karışıma bulanana kadar karıştırın.

4. Kuru karışımı, sıvı karışımın üstüne dökün ve büyük bir kaşıkla yavaşça birbirine yedirin. Çok fazla karıştırmayın, bu hava kabarcıklarınızı yok eder ve keki ağırlaştırır.

5. Karışımınızı marketlerde satılan cupcake/muffin kağıtlarına veya evde kendi pişirme kağıdınızdan yaptığınız ufak kaplara üçte ikisini dolduracak şekilde koyun ve 180 derecelik fırın 25-30 dk pişirin. Muffinlerin olduğunu anlamanız için bıçağı içine sokup çıkardığınızda temiz çıkacak olmasından anlayabilirsiniz.

Kaynak: ESEN HÜNAL BLAKE/VATAN
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst