Yogurtlu Mantar Corbasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
https://2.bp.blogspot.com/-h_rOeqw_zk0/UHvDS5r2NuI/AAAAAAAAD0g/xYiGfZrCu7o/s640/164783_136210986438322_2250875_n.jpg

malzeme
3 corba kasigi tereyag
2 corba kasigi un
1 su bardagi süzme yogurt
500 gr taze mantar
ayriyeten 1 su bardagi süzme yogurt
6 -7 bardak tavuk suyu .
tuz karabiber .
bulabilirseniz 1 yemek kasigi tas mantar kurusu ( steinpilz) yoksa olmasada olur

öncelikle mantarlari yikamamanizi öneririm cünki mantar tipki sünger gibi su ceker ve kararir.
mantarlari islak bir bez yardimi ile güzelce silin, ince olarak dograyin .
tencerede tereyagini eritin icine unu koyup, bir miktar kavurun cok koyu olmasin rengi kavrulan unlu karisima, bir bardak süzme yogurdu koyup onunla bereber kavurmaya devam edin .
tam tencerenin ortasinda toplaninca kavurdugunuz karisima tavuk suyunu ilave edin .
kaynadikdan sonra mantarlari ve tas mantari ilave edin. tuzunuda koyup 30 dakika pisirin .
daha sonra bir bardak süzme yogurdu cirpma teli ile corbaya ilave edin iyice karistirinki pütürlü kalmasin bir bes dakika daha kaynatip karabiberini ekleyin ve servise hazir.
selam ve dua ile dostlar

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
sadiyem bende kestiremedim
ama suda var mantarsote yaptimmi yogurtlayipta yiyorum :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst