Yogurtlu Pazi Corbasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler
  • 20 adet pazı yaprağı
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 1 dişi sarımsak
  • Kırmızıbiber
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
1. Pazıları iyice yıkayın. Saplarını ve yapraklarını ince ince doğrayın. Pirinci yıkayın. Tencerede dört bardak suda pirinci ve pazıları haşlayın.
2. Yoğurdu, yumurtanın sarısını, tuzu ve karabiberi iyice çırpın. Pirinçler yumuşayınca çorbaya ekleyin. Sürekli karıştırarak beş dakika kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatın.
3. Sarımsağı dövün ya da rendeleyin. Yağda kırmızı biberle sarımsağı biraz kıdırın. Servis yaparken çorbanın üzerine dökün.
Afiyet Olsun.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst