incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
- 20 adet pazı yaprağı
- 5 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı pirinç
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- 1 dişi sarımsak
- Kırmızıbiber
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
1. Pazıları iyice yıkayın. Saplarını ve yapraklarını ince ince doğrayın. Pirinci yıkayın. Tencerede dört bardak suda pirinci ve pazıları haşlayın.
2. Yoğurdu, yumurtanın sarısını, tuzu ve karabiberi iyice çırpın. Pirinçler yumuşayınca çorbaya ekleyin. Sürekli karıştırarak beş dakika kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatın.
3. Sarımsağı dövün ya da rendeleyin. Yağda kırmızı biberle sarımsağı biraz kıdırın. Servis yaparken çorbanın üzerine dökün.
Afiyet Olsun.
ALINTI