Yufka Çanağında Mozarella Salatası-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
MOZARELLA_CANAK_1.jpg

CANAK_UCLU.jpg

Yufka Çanağında Mozarella Salatası
Malzemeler:
  • 1 adet yufka
  • 125 g mozarella (Ben Yörsan marka kullandım)
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet yeşil soğan
  • 1 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • Sıvıyağ
  • Tuz
Yapılışı:
1. Önce yufka çanaklarını hazırlayın. Yufkayı tezgaha serip 12X12 cm’lik kareler kesin. Muffin kalıbınıza veya ısıya dayanıklı sufle kaplarınıza yufkaları 2′şer kat olacak şekilde koyun. Ortasına küçük yağlı kağıt parçası yerleştirin ve ağırlık yapması için çiğ nohut koyun.
YUFKA_CANAK.jpg

2. Bu şekilde 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kızardıktan sonra dikkatlice nohutları ve yağlı kağıt parçalarını çıkarın. (Yufkaların kenarları kırılıyor, dikkatli olun.)
3. Mozarella peynirini, sivri biberi, yeşil soğanı ve domatesi (sulu kısımlarını doğramayın) küçük küpler halinde doğrayın.
4. Sıvıyağ, ezilmiş sarımsak ve az tuz ekleyip karıştırın. Yufka çanaklarının içine doldurun. Üzerini kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.
Not: Yufka çanaklarının içine rus salatası, kısır, kuskus salatası gibi değişik salatalar koyabilirsiniz. Dilerseniz mevsim meyvelerinden salata yapıp üzerine krema veya çikolata sosu döküp tatlı olarak da servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…

ALINTI

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
:hhhhhh:bende bayildim görselligine eminim lezzetide yerindedir begenmenize sevindim canlarim:hhhhhh:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar