maviboncuk
Daimi Üye
Malzemeler:
* 2 adet yufka
* 1/2 çay bardağı Ayçiçek Yağı
* 1 adet patates
* 50 gram tulum peyniri
* 50 gram beyaz peynir
* 50 gram kaşar peyniri
* 1 adet yumurta
Üzeri için:
* 1 adet yum
Hazırlanışı:
Peynirleri rendeleyip bir kasede karıştırın. Patatesi haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyarak rendeleyin. Bir kasede patates, peynir rendeleri ve yumurtayı karıştırın. Yufkaları 6–7 cm genişliğinde kesin. Üzerlerine ayçiçeği yağı sürün. Yufkaları boyuna ikiye katlayın ve uç kenarına peynir karışımı, haşlanmış patates rendesi ve yumurta karışımından koyun. Muska böreği gibi katlayın. Hazırladığınız yufkaların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
alıntı...
* 2 adet yufka
* 1/2 çay bardağı Ayçiçek Yağı
* 1 adet patates
* 50 gram tulum peyniri
* 50 gram beyaz peynir
* 50 gram kaşar peyniri
* 1 adet yumurta
Üzeri için:
* 1 adet yum
Hazırlanışı:
Peynirleri rendeleyip bir kasede karıştırın. Patatesi haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyarak rendeleyin. Bir kasede patates, peynir rendeleri ve yumurtayı karıştırın. Yufkaları 6–7 cm genişliğinde kesin. Üzerlerine ayçiçeği yağı sürün. Yufkaları boyuna ikiye katlayın ve uç kenarına peynir karışımı, haşlanmış patates rendesi ve yumurta karışımından koyun. Muska böreği gibi katlayın. Hazırladığınız yufkaların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
alıntı...