Yufkadan Puf Börek

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
Malzemeler:
yufkadan_puf_borek-1.jpg

* 2 adet yufka
* 1/2 çay bardağı Ayçiçek Yağı
* 1 adet patates
* 50 gram tulum peyniri
* 50 gram beyaz peynir
* 50 gram kaşar peyniri
* 1 adet yumurta

Üzeri için:

* 1 adet yum

Hazırlanışı:

Peynirleri rendeleyip bir kasede karıştırın. Patatesi haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyarak rendeleyin. Bir kasede patates, peynir rendeleri ve yumurtayı karıştırın. Yufkaları 6–7 cm genişliğinde kesin. Üzerlerine ayçiçeği yağı sürün. Yufkaları boyuna ikiye katlayın ve uç kenarına peynir karışımı, haşlanmış patates rendesi ve yumurta karışımından koyun. Muska böreği gibi katlayın. Hazırladığınız yufkaların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
alıntı...

Teletubby

Daimi Üye
Tepki
1.013
Ellerin sağlık güzel görünüyor.Bizede beklerim (daimi) yatılı olarak:)...
Hamurişinde çok beceriksizim. Hele eline oklava alıp hamur açan bayanları takdir ediyorum. Ben neden açamıyorum:(

OP
maviboncuk

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
Ellerin sağlık güzel görünüyor.Bizede beklerim (daimi) yatılı olarak:)...
Hamurişinde çok beceriksizim. Hele eline oklava alıp hamur açan bayanları takdir ediyorum. Ben neden açamıyorum:(

canım ben yapmadım alıntı notta düşmüşüm alıntı die ama milföyden de olur bence :cee bende pek açamam aslında yapama yapaa öğrencez her halde annelermiz annelerin karnında öğrenmedi:böö:

Teletubby

Daimi Üye
Tepki
1.013
canım ben yapmadım alıntı notta düşmüşüm alıntı die ama milföyden de olur bence :cee bende pek açamam aslında yapama yapaa öğrencez her halde annelermiz annelerin karnında öğrenmedi:böö:
Canım o böreklerin resmi gözüme öyle girdiki ben o minicik alıntı yazısını hiiiiçççç farkedemedim. Ayrıca analarımız anne karnında öğrenmedi ama ne dersen de bu doğuştan gelen bir yetenek...

hazalım

Daimi Üye
Tepki
978
tabi yapan anasının karnında öğrenmedi canım ama öyapmayı öğredikten sonra inan çok eğlenceli geliyor insana. en azından ben öyle düşünüyorum. :ceedüşünsene hazır yufkadan ziyade kendi açtığın emek verdiğin ortaya koyduğun bişeyi yemek daha mutlu eder insanı :sirin::sirin:

OP
maviboncuk

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
tabi yapan anasının karnında öğrenmedi canım ama öyapmayı öğredikten sonra inan çok eğlenceli geliyor insana. en azından ben öyle düşünüyorum. :ceedüşünsene hazır yufkadan ziyade kendi açtığın emek verdiğin ortaya koyduğun bişeyi yemek daha mutlu eder insanı :sirin::sirin:

ben bazen yapıyorum ufk ufak:cee

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar