Yufkalı Saç Kebabı

leyla

Daimi Üye
Katılım
13 Temmuz 2008
Mesajlar
972
Tepki
1.292
Puan
93
Konum
izmir
Malzemeler
1 kg koyun butundan orta yagli kusbasi et
Yarim demet kiyilmis
dereotu
1 su bardagi sicak su
1 su bardagi soguk su
1 çay kasigi kimyon
1 çay kasigi tarçin
1 tatli kasigi kekik
2 çorba kasigi tereyagi veya margarin
4 adet küp küp dogranmis
domates
4 adet dogranmis sogan
5 adet halka dogranmis sivri biber
Yarim kg un
Yeteri kadar
tuz, kirmizi biber,
karabiber


--------------------------------------------------------------------------------
Yapilis Tarifi
Saça veya tavaya eti, yagi ve sogani koyup etler suyunu çekinceye kadar pisirin. Sivri biberleri ekleyip biraz karistirdiktan sonra domatesleri ilave ederek biraz daha karistirin. Sicak suyu, baharatlari ve dereotunu ekleyip kaynamaya birakin.
Kapagini kapatarak servise sunmadan önce 10 dakika dinlendirin. Un, su ve tuzu iyice çirpin, yarim saat dinlendirin. Saçi biraz tereyagla yagladiktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saça dökün.
Tavayi sallayarak bulamaci yayin. Altini üstünü pisirip servis tabagina alin. Yufkalarin arasina saç kebabi koyarak servise sunun.
 
OP
leyla

leyla

Daimi Üye
Katılım
13 Temmuz 2008
Mesajlar
972
Tepki
1.292
Puan
93
Konum
izmir
Sen istersinde ben koymazmıyım canım benim..İşte sana yufkalı saç kebabının resmi..Umarım beğenirsin..


3ef86d8d6b7a9.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst