Yüksük çorbası Malatya

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
YÜKSÜK ÇORBASI



yüksük çorbası için gerekli malzemeler :

1/2 kg. parça et
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı nohut
1-1,5 su bardağı hazırlanmış mantı

yüksük çorbasının Yapılışı:

Bir tencere de parça et yıkanarak ateşe koyulur. Kendi bıraktığı suyu çekince 1 kaşık salça ile karıştırılır. Üzerine bolca su konur, tuz atılır.

Akşamdan ıslatılmış nohut ilâve edilerek pişirilir. Etli nohuda hazırlanmış mantılar konarak pişirilir. Ateşten alınır. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır

MANTI İÇİN:

1 su bardağı un 1 yumurta 200 gr. kıyma 1 baş kuru soğan Tuz-Karabiber

Yapılış: Un havuz gibi açılır, ortasına yumurta, kenarına tuz koyularak, ılık su ilâvesi ile yoğrulur. Diğer taraftan kıyılmış soğan, kıyma, tuz, karabiber koyulup yoğrulur. Hamur 3 mm. incelikte açılır. Küçük karelere kesilir. Ortasına kıymalı iç koyulup kapatılır. Unlanmış tepsiye koyulur. Fırınlandırılarak kurutur.


Alıntı
 

nerissa

Daimi Üye
Katılım
25 Kasım 2008
Mesajlar
512
Tepki
326
Puan
63
Yaş
40
Konum
istanbul
bende bu carbaya bayılıyorum kızlar hazırını yapıyodum marketten alıp ama bu tarıfle dhada afıyetle yıyecegım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst