hayrunnisayazıcı
Aktif Üye
MALZEMELER
HAMUR İÇİN
Yaklaşık 2-3 su barağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN
250 gr kadar kıymA
1 soğan
Karabiber,kırmızı biber,tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
Arzuya göre nane veya reyhan kurusu
ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
250 gr kadar parça et ( kemikli olsa daha güzel olur )
1 kase nohut
2-3 kaşık tereyağı veya sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1-2 kaşık kuru nane
Pulbiber
Sumak
HAZIRLANIŞI
Unun ortasına yumurta,tuz ve çok az su eklenerek çok katı bir hamur yoğrulur. ( suyu azar azar gerektikçe eklenir.)
Hamur olduktan sonra özleşmesi için biraz daha yoğrulur.
Üzerini örterek bir kenarda dinlendirilir.
Soğan incecik kıyıldıktan sonra ( mümkünse sulanmaması için elde doğranır )iç malzemelerin hepsi karıştırılır.
Hamur oklava yarımıyla açılır.( 2-3 mm lik )
Bıçak yardımıyla yaklaşık 2 buçuk cm lik karelere kesilir.
Hazırlanan iç kıymadan ortalarına yerleştirilir.
Bohça şeklinde kapatılır.
İçine çok hafif un serpilmiş tepsiye alınır.
En az 2-3 saat yada akşamdan ıslatılan nohutlar suyu süzülerek düdüklü tencereye konulur.( arzuya göre hazır pişmiş nohut varsa kullanılabilir.)
Nohutun üzerine kuşbaşı etler,tuz, karabiber ve üzerini örtecek kadar sıcak su konularak 15-20 dakika kaynatılır.( düdüklü tencerede)
Ayrı bir tencereye yağ konulur.
Üzerine salçalar ve kuru nane eklenerek biraz kavrulur.
Üzerine nohutla et sıcak bir şekilde suyuyla birlikte dökülür.
Suyu kaynayınca mantılar eklenir.
Yaklaşık yarım saat önceden sıcak suya ıslanmış bir avuç kadar sumak tanesini süzerek suyu tencereye eklenir.
sumağın görüntüsü )
Eğer sumak yoksa tabaklara koyunca üzerine normal sumak serpilebilir.
Yemeğimiz sıcakken servis yapılır.
Bekleyince şişeceği için yemeden hemen önce pişirilir.( veya bütün malzemeleri hazır edip yiyeceğiniz zaman en son aşaması yanı mantı ekleme işlemi yapılabilir.)