incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
- 1 yumurta (küçükse 2)
- 1/2 su bardağı süt
- Bir tutam tarçın
- Bir tutam muskat rendesi
- 1/2 çay kaşığı saf vanilya
- Bir tutam tuz
- Baget ekmek (beyaz ya da kepekli)
- Çiçek balı
Yapılışı:
1. Yumurtayı ve sütü tel çırpıcı ile çırpın. Baharatları ekleyip tekrar çırpın.
2. Teflon tavayı ısıtın, zeytinyağı ile hafifçe yağlayın (birkaç damla yeterli). Ekmekleri dilimleyin.
3. Ekmek dilimlerini hazırladığınız karışım içinde çok az bekletip tavaya koyun. İki tarafını da kızartın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine bal gezdirip servis yapın.
Haftasonu kahvaltısında deneyin derim..
Tatlı baharatlı lezzetleri seviyorsa damağınız, bayılacaksınız!
ALINTI
- 1 yumurta (küçükse 2)
- 1/2 su bardağı süt
- Bir tutam tarçın
- Bir tutam muskat rendesi
- 1/2 çay kaşığı saf vanilya
- Bir tutam tuz
- Baget ekmek (beyaz ya da kepekli)
- Çiçek balı
Yapılışı:
1. Yumurtayı ve sütü tel çırpıcı ile çırpın. Baharatları ekleyip tekrar çırpın.
2. Teflon tavayı ısıtın, zeytinyağı ile hafifçe yağlayın (birkaç damla yeterli). Ekmekleri dilimleyin.
3. Ekmek dilimlerini hazırladığınız karışım içinde çok az bekletip tavaya koyun. İki tarafını da kızartın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine bal gezdirip servis yapın.
Haftasonu kahvaltısında deneyin derim..
Tatlı baharatlı lezzetleri seviyorsa damağınız, bayılacaksınız!
ALINTI