E
esmanur
Misafir
Malzemeler:
300 gr. pirinç
200 gr. yağsız kıyma
300 gr. yağlı parça
3 bardak yoğurt
1/2 bardak nohut
Sıvı yağ ve zeytinyağı karışımı
Nane, Karabiber, az salça
1 kaşık un
Tuz (Ben tuzot kullandım.)
Hazırlanışı:
1- Pirinci yıkayın ve ılık su içinde 15 dak. bekletin.Yıkanan pirinci tel süzgeçe dökerek fazla suyunu bırakmasını sağlayın. Mutfak havlusunun üzerine pirinci yayarak kurutun.
2- Nemli pirinci mutfak robotunda mısır unu inceliğin de, yani tam un değil ama taneli de olmayacak şekilde çekin.
3- Kıyma, karabiber, pirinç ve tuzu karıştırıp yoğurun. Çok az miktarda su ekleyebirirsiniz, ama sakın çok fazla koymayın. Elinizi ıslatacak kadar olması yeterli. Yoğurma işlemi devam ederken pirinç etin nemini tamamen çekeceği için, ilk başta kuru gibi görünen karışım yoğurdukca birbirine geçerek tam bir hamur kıvamına gelecektir.Bol bol yoğurun.
4- Hazırladığınız malzemeyi 10-15 dak. dinlendirin. Fındık büyüklüğünde parçalar kopararak köftecikler yapın.
5- Köfteler bitince birbirlerine yapışmayacak bir tencerede kaynayan su içine atın ve 10-15 dak. pişirin.
6- Bu sırada eti ve nohutu haşlayın.
7- Köfteler pişince süzgece alın.Daha sonra köfteleri et ve nohudun üzerine ilave edin.
8-Yoğurda 1 kaşık un ekleyerek çırpın ve etin suyundan yavaş yavaş katarak ılınmasını sağlayın.Yoğurtlu karışımı, ocak üzerinde kaynayan yemeğe yavaş yavaş ve karıştırmaya ara vermeden ilave edin, sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin. Fokurdamaya başlayınca ocaktan alın ve kısa bir süre daha karıştırmaya devam edin. Ocaktan aldıktan sonra tuzunu ekleyin.
9- Zeytin yağını ve sıvı yağı nane ilavesi ile salçayıda kavurup yemeğin üzerine dökün. Afiyet olsun.
ALINTI