ZAYIFLAMA ÇAYI
****bolizmayı dengeleyici olarak, kiloyu dengeleyen, kişiyi rahatlatan, sağlıklı ve genç kalmasına yardımcı olan bir çay. Genel ****bolizma üzerinde dengeleyici etki yaparak kiloyu normalleştirir. Yağlanmaya yatkın olan ve zayıflamak isteyen kişilere uygun bir bitki çayıdır.
Kullanılması gereken bitkiler:
15g Barutağacı kabuğu,* Frangula alnus
10g Kuşburnu
15g Tang,** Fucus vesiculosus, bir tür deniz yosunu
8g Ebegümeci yaprağı
15g Böğürtlen yaprağı
15g Ahududu yaprağı, Rubus ideaus
19g Funda, Calluna vulgaris, çiçek ve yaprak
7g Isırganotu yaprağı
3g Sarı Kantaron, Hypericum perforatum, çiçek, yaprak ve sap
*Almancada Tang olarak bilinen bu deniz yosunu türünün öncelikle sağlığa zararlı olabileceği ve kesinlikle yararsız olduğu için kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Alman Federal Sağlık Bakanlığı da(BGA) bitkinin kullanılmaması gerektiğini savunmaktadır. Bu bitki yerine, yine iyot içerikli olan orman sarmaşığı yaprağı 5g kullanılabilir.
**Barutağacı kabuğu ülkemizde güvenilir bir bitki satıcısından temin edilmelidir. Ayrıca, Latince adı verilerek yurt dışındaki (örneğin Almanya) eczanelerden de temin edilebilir.)
Zayıflama çayının kullanılışı:
Çok ince kıyılmış bitkiler iyice harmanlanır. Yarım tatlı kaşığı bitki karışımı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 1 bardak çayla başlanır, 3 bardağa kadar çıkarılır, dozaj 6 hafta sürdürülür ve kademeli olarak yine günde 1 bardağa inilir.
Bu çay, normal kiloya ulaşıldıktan sonra da günde 1 bardak olarak sürekli içilebilir. Zayıflama çayının etkisinin arttırılabilmesi için haftada 1-2 sıcak banyo alınır ve banyo sonunda tüm bedene tam masaj uygulanır.
Zayıflama Çayı
1 su bardağı su için
1-2 adet avakado yaprağı
1 çay kaşığı yeşil çay
Küçük bir tutam kiraz sapı
Küçük bir tutam mısır püskülü
1 çay kaşığı rezene tohumu
Hepsi birlikte hafif ateş üzerinde 1-2 dakika kaynatılacak. Fokurdamaya başladıktan sonra altını kapatın. 3-4 dakika demlemeye bırakılacak. Şekersiz olarak içilecek. İster aç karnına ister tok karnına içebilirsiniz.
****bolizmayı dengeleyici olarak, kiloyu dengeleyen, kişiyi rahatlatan, sağlıklı ve genç kalmasına yardımcı olan bir çay. Genel ****bolizma üzerinde dengeleyici etki yaparak kiloyu normalleştirir. Yağlanmaya yatkın olan ve zayıflamak isteyen kişilere uygun bir bitki çayıdır.
Kullanılması gereken bitkiler:
15g Barutağacı kabuğu,* Frangula alnus
10g Kuşburnu
15g Tang,** Fucus vesiculosus, bir tür deniz yosunu
8g Ebegümeci yaprağı
15g Böğürtlen yaprağı
15g Ahududu yaprağı, Rubus ideaus
19g Funda, Calluna vulgaris, çiçek ve yaprak
7g Isırganotu yaprağı
3g Sarı Kantaron, Hypericum perforatum, çiçek, yaprak ve sap
*Almancada Tang olarak bilinen bu deniz yosunu türünün öncelikle sağlığa zararlı olabileceği ve kesinlikle yararsız olduğu için kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Alman Federal Sağlık Bakanlığı da(BGA) bitkinin kullanılmaması gerektiğini savunmaktadır. Bu bitki yerine, yine iyot içerikli olan orman sarmaşığı yaprağı 5g kullanılabilir.
**Barutağacı kabuğu ülkemizde güvenilir bir bitki satıcısından temin edilmelidir. Ayrıca, Latince adı verilerek yurt dışındaki (örneğin Almanya) eczanelerden de temin edilebilir.)
Zayıflama çayının kullanılışı:
Çok ince kıyılmış bitkiler iyice harmanlanır. Yarım tatlı kaşığı bitki karışımı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 1 bardak çayla başlanır, 3 bardağa kadar çıkarılır, dozaj 6 hafta sürdürülür ve kademeli olarak yine günde 1 bardağa inilir.
Bu çay, normal kiloya ulaşıldıktan sonra da günde 1 bardak olarak sürekli içilebilir. Zayıflama çayının etkisinin arttırılabilmesi için haftada 1-2 sıcak banyo alınır ve banyo sonunda tüm bedene tam masaj uygulanır.
Zayıflama Çayı
1 su bardağı su için
1-2 adet avakado yaprağı
1 çay kaşığı yeşil çay
Küçük bir tutam kiraz sapı
Küçük bir tutam mısır püskülü
1 çay kaşığı rezene tohumu
Hepsi birlikte hafif ateş üzerinde 1-2 dakika kaynatılacak. Fokurdamaya başladıktan sonra altını kapatın. 3-4 dakika demlemeye bırakılacak. Şekersiz olarak içilecek. İster aç karnına ister tok karnına içebilirsiniz.