Zebra Kek + Reçelli-Tarçınlı ve Üzümlü Kek (nk)
Hamuru farklı kek yapımlarında da kullandım
Temel hamur
3 yumurta
2 su bardağı tozşeker (İlk defa 1,5 su bardağı koydum bana kâfi geldi)
2 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
4 su bardağı un
2-3 çorba kaşığı kakao
Vanilya
1 tüp limon esansı yada limon kabuğu
Kabatma tozu
-Yapılışı-
Yumurta ve şekeri rengi açılana dek köpürtün.Kakao hariç tüm malzemeyi ekleyip karıştırın.Hamuru ikiye ayırın birine kakao ekleyip iyice karıştırın.Yağlanmış kek kalıbının tam ortasına 1 nescafe fincanı beyaz hamur dökün beyaz hamurun ortasına da 1 nescafe fincan kakaolu hamur dökün sonra onun ortasına tekrar beyaz hamur dökün ve iki hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın (Ben en son kürdanla çizik atıyorum ) Önceden ısıtılmış fırında pişirin…
Not :Su yerine sütte koyabilirsiniz ama asıl tarif su ile oluyor.Küçük kalıplara yapacaksanız hamuru yağlanmış küçük kek kalıplarına 1 yemek kaşığı beyaz hamur 1 yemek kaşığı kakaolu hamur olarak dökün…