Zencefilli Kurabiye
Malzemeler:
►2,5 su bardağı un
►1,5 su bardağı esmer toz şeker
►1 su bardağı tereyağı
►1 tatlı kaşığı zencefil
►Yarım çay kaşığı muskat rendesi
►2 adet yumurta
►7 çay bardağı toz badem
Üzerine
►Tozşeker
Zencefilli Kurabiye Tarifi:
Toz şeker ve tereyağını iyice karıştırın. Kalan hamur malzemelerini karışıma ekleyin ve yoğurun. Elinize yapışmayan, esnek bir hamur hazırlayarak, hamuru bir poşete koyun ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün hamurunuzu, unlanmış bir tezgahta açarak, yuvarlaklar kesin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine toz şeker serpin ve 150 derecede, altın rengini alana kadar pişirin.
Alıntı