Aşk Sancısı
Daimi Üye
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı sıcak su
1,5 su bardağı haşlanmış bezelye
3 adet taze soğan (yeşil kısımları kullanılacak)
1/4 demet dereotu
Sosu için:
4 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil (yaklaşık 20 gram taze zencefil)
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı toz şeker
1,5 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
KAÇ KİŞİLİK?
6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
45 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA
Püf noktası:
Bu salatada pirinci pişirirken pilav kadar yumuşatmayın. Diri ve tane tane görünmesi için pilav kıvamından biraz daha sert olmalı.
Servis önerisi:
Arzuya göre salata sosuna bir tatlı kaşığı susam ekleyebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Pirincin üzerine tuz serpip, üzerini hafifçe geçecek kadar sıcak suda 30 dakika bekletin.
Taze zencefili rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Elma sirkesi, toz şeker, taze sıkılmış limon suyu, tuz ve zeytinyağıyla rendelenmiş taze zencefili karıştırıp sosu bir kenarda bekletin.
Pirincin suyunu süzün. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince ocağı kapatın ve bir kenarda soğumaya bırakın.
Bol suda yıkadığınız taze soğanların yeşil kısımlarını ve dereotunu incecik kesin.
Soğuyan pirincin üzerine haşlanmış bezelye ve kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Salatanın sosunu da katıp, eşit olarak dağılması için iyice karıştırın.
Servis kaselerine aldığınız taze zencefilli pirinç salatasını, dereotu yapraklarıyla süsledikten sonra bekletmeden servis edin.